Pályán kívül

Tudod ki a legszebb hangú rádiós bemondó?

Novotny Zoltán (novotny zoltán)
Novotny Zoltán (novotny zoltán)

Novotny Zoltán, legalábbis Szepesy György szerint. Emellett ő a szinonimák bajnoka, és az egyik, ha nem a legműveltebb sportriporter.

Novotny Zoltán 1966 óta sportriporter és 1968 óta valamennyi nyári olimpiáról közvetített, a londoni volt a tizenkettedik, amelyről tudósított.

„Mindannyian Szepesi köpenyéből bújtunk elő, ő az idol, de fura mód én sosem akartam Szepesi lenni, ő egy van, jómagam más stílust követtem kezdettől fogva. Ami biztos, a sportriporter fontos, hogy tudja, mi az az öltözőszag, ismerje tökéletesen a szabályokat, rendelkezzen naprakész ismeretekkel, olvasson sokat, legyen megfelelő szókincse a tudósításhoz, s merje önmagát adni. Amit elértem, kicsit magamnak meg a munkának, de leginkább a Magyar Rádiónak, no és a feleségemnek köszönhetem” – vall pályafutásáról a népszerű sportriporter.

Sportpálya, hétfő esténként 20:30-tól a FIX TV-n:

A FIX TV-n (UPC, Digi Kábel) minden hétfő este 20:30-tól látható műsorban sportriporterek a vendégek. Nosztalgiáznak, régi közvetítésrészleteket elemeznek, időnként pedig jól beszólogatnak egymásnak Komlósi Gábor műsorvezetővel. A műsor interaktív, a vendégekhez élőben, telefonon (+36-1-445-1349) vagy írásban a csatorna Facebook-oldalán lehet feltenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik