Pályán kívül

Haladás: 2017-re készül el a tízmilliárdos stadion

A tervezettnél később, négy év csúszással lehet új stadionja a Szombathelyi Haladásnak.

Péntek délután kiderült, hogy Szombathelyen is új aréna épül, egészen pontosan három év múlva, erről a város polgármestere, Puskás Tivadar számolt be Facebook oldalán – írja a nyugat.hu.

“Zöld utat kapott a stadionépítés Szombathelyen! Örömmel jelenthetem be, hogy ma délelőtt Budapesten aláírtam az új Rohonci úti sportkomplexum támogatási szerződését Simicskó István államtitkár úrral. Ez tehát egyértelműen azt jelenti, hogy Szombathely gazdagodni fog egy 9,6 milliárd forint értékű UEFA IV. stadionnal és egy modern, multifunkcionális sportcsarnokkal” – írta a város első embere.

Fotó: MTI

Korábban többször is esett szó egy esetleges építkezésről a vasi megyeszékhelyen: 2014-re tervezték az új arénát, ám ez a legfrissebb hírek szerint csak négy év csúszásszal készül el, változatlanul 10 milliárd forintból.

A nyugat.hu többször is próbálta kideríteni, miért csúszik a dátum, ám eddig nem kaptak információt a késlekedés okáról. A gigaberuházás részleteiről még tavaly augusztusban Hende Csaba elárulta, hogy már több éve dolgoznak a stadion tervein.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik