Pályán kívül

Emberáldozattal vádolják a válogatott focistát

A ghánai sajtó szerint a csatár, Asamoah Gyan rituális gyilkosságot követett el a nyári labdarúgó-világbajnokság után.

A Sunderland és az Udinese korábbi, az Al-Ain jelenlegi labdarúgójának komoly vádakkal kell szembenéznie, hiszen azzal vádolják, hogy két embert is meggyilkolt.

A hírek szerint Gyan a vb után – melyen Ghána győzelem nélkül utolsó helyen zárt a csoportjában – megölte a ghánai rapper Castrót, és annak barátnőjét, rituális emberáldazatot bemutatva, hogy saját karrierjét ezzel lendítse előre.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

A rapper és párja július végén tűnt el, amikor jet-skizni indultak egy nyaralás során, melyen Gyan családja is részt vett. Korábban úgy vélték, megfulladtak, ám a holttestük nem került elő.

Gyant klubja kötelezte arra, hogy sajtótájékoztatót tartson az ügyben. A labdarúgó ügyvédje olvasta fel a közleményt, melyben az áll, hiába hozták összefüggésbe a nevét az emberáldozattal, Gyan semmi ilyesmit nem tett.

“Hallgattunk, mióta ezek a vádak napvilágot láttak a sajtóban. De nem azért, mert rejtegetünk valamit, vagy nem akarjuk, hogy kiderüljön az igazság. Azért hallgattunk, hogy ne zavarjuk meg a rendőrségi nyomozást. Ugyanakkor teljesen megdöbbentett, hogy ilyen vad és nevetséges vádakkal kell szembenéznünk, ráadásul nincs is bizonyíték az ügyben” – mondta a futballista ügyvédje.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik