Pályán kívül

Emléktáblát kap Fűzy Ákos Pécsett

Halálának első évfordulóján, vasárnap a család, a barátok, sporttársak és a város képviselői jelenlétében emléktáblát avatnak Fűzy Ákos kosárlabdaedző emlékére a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban.

“Fűzy Ákos a jelenünk része és alakítója, hiszen a múltban rengeteg örömöt szerzett nekünk munkájával, gazdagított és büszkévé tett minket sikerekkel, nagy győzelmekkel. Kezdeményezésem és hozzájárulásom a köszönet jele” – idézte a pécsi Polgármesteri Hivatal szerdai tájékoztatása az emléktábla ötletét felvető és a kivitelezésből anyagi részt vállaló tévériportert, Vujity Tvrtkót.

Fotó: police.hu

Csizi Péter országgyűlési képviselő, sportért felelős pécsi alpolgármester közölte, Fűzy Ákos élete teljében, még rengeteg megvalósítandó céllal, ötlettel, reménnyel telve, tragikusan fiatalon távozott. Éppen ezért lesz különösen fájó az emlékezés a sportcsarnokban, egykori sikerei talán legfontosabb helyszínén, ahová hosszú éveken át ezer szállal kötődött – tette hozzá.

A nyilvános emlékezés vasárnap 13.45-kor kezdődik a sportcsarnok délnyugati előterében, a táblát a tavalyi baleset időpontjában, 14.02 órakor leplezik le.

A HAT-AGRO UNI Győr női kosárcsapatát egy soproni mérkőzésre szállító autóbusz Kapuvárnál ütközött össze egy személyautóval. A balesetben Tapodi Péter klubigazgató a helyszínen meghalt, Fűzy Ákos vezetőedző a győri kórházban vesztette életét, és több játékos súlyosan megsérült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik