Pályán kívül

Megy a hasa a Grúziában járt kosár- és vízilabda-válogatottaknak

Betegségek tizedelik azokat a magyar csapatokat, akik nemrég Grúziában jártak, vagy még mindig ott vannak.

A magyar férfi junior vízilabda-válogatott pénteken utazott Tbiliszibe, ahol vasárnap kezdődött az Európa-bajnokság. A mieink három győzelmen vannak túl, először a szlovákokat verték magabiztosan, majd 11-9-re győzték le Hollandiát, hogy aztán kedden reggel, a csoportrangadón lemossák Spanyolországot.

Horkai György csapata úgy nyert 12-5-re, hogy a meccs előtt ketten, Zalánki Gergő és Szedmák Dávid még hányt, a csapat felének pedig napok óta hasmenése van. Az előző találkozókon is hasonló volt a helyzet, jelenleg az a szerencsénk, hogy a csoportgyőzelemmel kaptunk egy nap pihenőt, amikor lehet regenerálódni.

A magyar küldöttség egyelőre nem tudja, mi okozhatja a bajt, tippje van: a szállodában több csapat is ugyanott eszik, és nem jelentkezett tömeges rosszullét. Vizet nem ittak csapból a srácok, viszont vásároltak dobozos üdítőt, elképzelhető, hogy ott van a kutya elásva.

Aztán mit az ég, kedden olvashattuk Sztojan Ivkovicsnak, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitányának nyilatkozatát a szerdai magyar-cseh Eb-selejtező kapcsán. S miről beszélt?

Hogy a válogatott néhány tagját vírus támadta meg Tbilisziben vasárnap, a másodedző Pór Péter, valamint a játékosok közül a remek szériát futó Vojvoda Dávid, Supola Zoltán és Tóth Ádám is küzd a problémával. A válogatott orvosi stábja most azon van, a betegség ne terjedjen át a csapat többi tagjára.

A kosarasok húsz ponttal kikaptak Grúziában (17 ponttal kellene megverni a cseheket szerdán, Szolnokon az Eb-részvételért), a pólós fiúk viszont menetelnek Tbilisziben. 

Reméljük, egyre kevesebbet kell a mosdóra járniuk. 

(Azt pedig csak mellékesen tesszük hozzá, hogy a leány ifi vízilabda-válogatott néhány tagja is hasmenéssel küzd – a madridi világbajnokság helyszínén…)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik