Pályán kívül

Touré: Szenvedek, mert nem engedtek el haldokló öcsémhez

Yaya Touré, a Premier League-ben szereplő Manchester City középpályása klubját hibáztatja, hogy nem láthatta halálos ágyán fekvő öccsét.

„Bevallom, még mindig nagyon szomorú vagyok. Szenvedek, mert úgy érzem az utolsó hetekben nem tettem semmit érte.” – mondta Touré a 28 éves korában elhunyt öccséről, Ibrahimról.

„A szezon végén négy-öt napot szerettem volna a testvéremmel tölteni, mielőtt Elefántcsontparttal a világbajnokságra utazom, csak a Citynél nem akartak nekem adni pár napot.”

A Manchester City jól hajrázva végül megnyerte a bajnoki címet, ám a halálos ágyán fekvő öccse miatt nem tudott teljes lenni – az egész szezonban klasszis teljesítményt nyújtó – Touré öröme, mégha bátyja, a Liverpoolos Kolo Touré ott is lehetett haldokló testvére mellett.

Fotó: Europress fotóügynökség

„Elmentem megünnepelni a bajnokicímet Abu Dhabiban, miközben az öcsém a betegágyon feküdt. Szerencsére Kolo ott volt mellette. Ezután magamat hibáztatom, hogy nem tudtam bebizonyítani, hogy felnézhet rám.”

„A klubnál tudták, hogy hónapok óta szenvedek attól, ahogyan romlik az öcsém állapota. az a négy hónap volt életem talán legnehezebb időszaka. Lehetnek sportsikereid, de amikor hazaérsz és szembenézel azzal, hogy kínok közt van valaki akit szeretsz, de nem tudod, hogyan segíthetsz rajta, az nem jó.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik