Pályán kívül

Léderer Ákost ki akarták rúgni

Statisztikai bombáival rendszeresen rettegésben tartja a nézőket, verekedésre biztatja a hokijátékosokat és nem rejti véka alá, melyik csapatnak drukkol - ki az?

A 38 éves sportriporter megjárta már az MTV-t és az RTL KLUB-ot is, jelenleg a SportKlubnál dolgozik, és leginkább az “Ütős estét mindenkinek” beköszönéséről közismert. Ő Léderer Ákos

Megosztó személyiség. Van aki kedveli, akad, aki ki nem állhatja érzelemdús közvetítéseit. Ő a féktelen riporter, aki finoman szólva is megosztó személyiség. Hol azt plakátolják ki hívei, hogy „Léderer Ákos, visszavár a város”, hol meg azt olvashatjuk az óriásmolinón, hogy „Ritka tudatlan Léderer”.

Hozzá hasonló indulatokat talán csak egykor Szepesi és Vitray keltett a magyar sportriporterek közül….

Mert mit lehet arra mondani, amikor a Sportklub szpíkere két éve extázisban biztatta a volános jégkorongozó Nagy Gergőt, hogy üsse ki szlovén ellenfelét?! A német televíziós vezetés azonnal ki akarta rúgni, míg a szurkolók egy része szabályosan tüntetett mellette, hazafias kitüntetésre terjesztették fel. Végül a magyar részleg kisírta, hogy csak három hónap eltiltást kapjon.

De ugyanúgy őrjöngött, amikor a kézilabdás Tomori vagy Zácsik gólt lőtt a hajrában, vagy a válogatott 3-1-re legyőzte az olaszokat, a hokisikerekről nem is beszélve. Még káromkodott is élő adásban, meg aztán levetette magát a szurkolók közé a riporterállásból.

Léderer mindezekre a Fix televízió Sportpálya című hétfő esti adásában, ad  magyarázatot.

SPORTPÁLYA, hétfő esténként 20:30-tól a Fix tv-n:

A Fix tv-n (UPC, Digi Kábel) minden hétfő este 20:30-tól látható műsorban sportriporterek a vendégek. Nosztalgiáznak, régi közvetítésrészleteket elemeznek, időnként pedig jól beszólogatnak egymásnak Komlósi Gábor műsorvezetővel.

A műsor interaktív, a vendégekhez élőben, telefonon  (+36-1-445-1349), vagy írásban a csatorna Facebook-oldalán lehet feltenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik