Pályán kívül

Elgázolták Darnyi Tamást

Az Amerikában élő négyszeres olimpiai bajnok magyar úszót Floridában ütötte el egy teherautó. Darnyi Tamás pert indít.

Darnyi Tamás a napokban biciklivel indult útnak, hogy feleségének virágot vegyen, ám a kiruccanás majdnem tragédiához vezetett. Az úszásban számtalan rekordot felállító Darnyit felborította egy teherautó, a vétkes sofőr pedig állítólag elhajtott a helyszínről, mit sem törődve Darnyi állapotával, majd pár perc múlva visszatért a helyszínre. Az egykori úszónak a kulcscsontja tört el a balesetben.

“Tamás még mindig a baleset hatása alatt van, a történtek nagyon megrázták. Azon van, hogy mihamarabb elfelejtse az egész esetet, azt szeretné, ha az élete visszatérhetne a régi kerékvágásba” – mondta el a blikk.hu-nak Rónai András, az Amerikában edzőként tevékenykedő Darnyi ügyvédje. “A teherautónak egyébként hivatalosan nem az azt vezető sofőr, hanem egy cég a tulajdonosa.”

Fotó: MTI

A jogász hozzátette, ha megnyerik a pert, Darnyi jótékonyságra szeretné fordítani a kártérítésből befolyt összeget.

Darnyi Tamás részt vett az 1988. évi szöuli és az 1992. évi barcelonai olimpián. Mindkétszer a 200 és 400 méteres vegyes úszásban olimpiai bajnoki címet szerzett, így négy aranyérmével máig ő a legeredményesebb magyar férfi úszó olimpikon. Négyszer nyert világbajnoki, nyolcszor Európa-bajnoki címet. 200 méteres és 400 méteres vegyes úszásban többször megjavította a világ-, illetve az Európa-csúcsot. Ő volt a világon az első úszó, aki 200 méteres vegyes úszásban két percen belüli időt ért el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik