Pályán kívül

Jó hírek érkeztek Törőcsik Andrásról

Törőcsik András (törőcsik andrás, )
Törőcsik András (törőcsik andrás, )

Barátja elmondta, egyre jobb állapotban van a korábbi válogatott labdarúgó.

Amint arról írtunk, az 58 esztendős Törőcsik András még márciusban esett el egy baráti összejövetelen, a fejét beverte. Ezután életmentő műtéten esett át, melynek során eltávolítottak egy vérömlenyt a fejéből, a Blikk információ szerint utána öt napig mesterséges kómában feküdt. A bulvárlap úgy tudja, hogy Törőcsik Andrást már nem a fővárosi Merényi Gusztáv kórházban kezelik, hanem átszállították egy másik intézménybe, ahol normál kórteremben látják el. Barátja, Polonkai Zoltán elmondása szerint az állapota egyre jobb.

„Fokozatosan gyógyul, a feje már nincs bekötve, gond nélkül lehet vele kommunikálni is. Fogyott, de most már szerencsére rendesen eszik, s napközben sétál is, amennyit bír. Tévét néz, újságot olvas, egyre jobban tér vissza az életkedve”mondta a Blikknek Polonkai.


Fotó: MTI-archív

Törőcsik 12 évesen a BVSC-benkezdte a labdarúgást. Tehetségére hamar felfigyeltek és 1974-ben leigazolta az Újpesti Dózsa. Itt háromszoros magyar bajnok és kupagyőztes lett.

Az 1983-84-es Kupagyőztesek Európa-kupája szezonben a negyeddöntőig jutottak, ahol csak az előző évi győztes skót Aberdeen-nel szemben maradtak alul. 1985-86-ban egy idényt a francia Montpellier csapatában játszott, majd kanadai teremlabdarúgó-csapatokban szerepelt.

Hazatérése után, 1987 tavaszán előbb a Bp. Honvédhoz igazolt, ám ott egyetlen mérkőzésen sem kapott lehetőséget. Ezután előbb a másodosztályú Bp. Volán, majd az első osztályban Verebes-féle MTK-VM játékosa lett, azonban utóbbi klubjában a második meccsen, a Tatabánya elleni összecsapáson lesérült, és többször nem is lépett pályára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik