Pályán kívül

Rio 2016: tovább sztrájkolnak a munkások

Tovább folytatódik a 2016-os Rio de Janieró-i olimpia versenyhelyszíneit építő munkások két hete tartó sztrájkja, annak ellenére, hogy úgy tűnt, a felek megegyeztek a munkálatok folytatásáról.

A Rio Mais nevű konzorcium, amely az Olimpiai Parkba tervezett helyszíneket építi, szerdai közleményében azt írta, nagyjából 300 dolgozó akarta felvenni a munkát reggel, de a szakszervezeti vezetők arra utasították őket, hogy tartózkodjanak a munkavégzéstől. Az április 3-án kezdődött sztrájkban körülbelül 2300 munkás vesz részt.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A Rio Mais kedden még azt közölte, sikerült megegyezni a folytatásról a sztrájkoló dolgozókkal. A riói olimpia előkészületeinek csúszása miatt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) múlt szerdán jelezte, külön munkacsoportokat hoz létre azzal a feladattal, hogy kezeljék a problémákat.

Aznap több nemzetközi sportági szövetség, illetve a NOB is újabb és egyre élesedő kritikákat fogalmazott meg az előkészületekkel kapcsolatban, többen már egy “B terv” kidolgozását kérték, mivel van olyan sportcsarnok, amelynek munkálatai még el sem kezdődtek, pedig nyolc sportág versenyeinek is otthont adna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik