Pályán kívül

Pistorius barátnője a kezei közt halt meg

oscar pistorius (oscar pistorius)
oscar pistorius (oscar pistorius)

Oscar Pistorius vallomástételével folytatódott a tárgyalás a pretoriai bíróságon. A sportoló folytatatta vallomását szerdán arról az éjszakáról, amikor lelőtte barátnőjét, Reeva Steenkampot.

„Megnéztem, hogy lélegzik-e még. Már nem lélegzett. A kezeimet a válla alá raktam, magamhoz szorítottam és csak zokogtam. A fejét a bal vállamra hajtottam, és éreztem, ahogy a vére végigfolyik rajtam. Aztán csak ott ültem és vártam, hogy megérkezzenek a mentők. Reménytelenséget éreztem, Korházba akartam vinni azonnal. A kezemmel a szájába nyúltam, hogy segítsem a légzését, a másik kezemet a csípőjére tettem, hogy elállítsam a vérzést. Reeva ekkor már halott volt. Tudtam, hogy semmit sem tehetek érte. Colonel Van Rensburg közölte velem, hogy mivel senki mást nem találtak a házban, le fognak tartóztatni.”

Fotó: Europress fotóügynökség

Ezután a vád képviselője Gerrie Nel bemutatott egy videót, melyen Pistorius és barátai görögdinnyékre lövöldöznek. Nel megkérdezte a sportolót, hogy hallott-e a zombie stopper kifejezésről. Pistorius nemmel válaszolt. A videofelvételen hallható, hogy Pistorius egy jól irányzott lövés után azt mondja, a dinnye sokkal puhább, mint az agy.

Majd bemutattak egy fotót Reeva Steenkamp szétroncsolt fejéről. Ezután Pistorius összeomlott, zokogott, közben azt mondta, nem akar a fotóra nézni, pontosan érezte a gyilkosság után, mi történt, hozzáért a nő fejéhez ezért nem kell ránéznie a fotóra, hogy felidézze azt az estét.

Ezután Pistorius állapota miatt félbe kellett szakítani a tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik