Pályán kívül

Fontos napok elé néz Balzsay Károly

Balzsay Károly elszántan küzd betegségével, de közben két kislányára is figyelnie kell.

A Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoka március elején jelentette be, hogy nyirokrákja van, de profi harcos lévén hozzátette, küzdeni fog azért, hogy meggyógyuljon, és egyébként is jók a kilátásai, hiszen az orvosok szerint nyolcvan százalék az esélye a felépülésre.

Balzsay azóta már két kemoterápiás kezelésen is átesett, és már készül a harmadikra. Az egyik ilyen kezelést viszont injekciós terápiával ki kellett egészíteni, mert a rákos sejtekre ható kémiai szerek a fehérvérsejtjeit is elpusztították – írja a Bors.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Balzsay ennek ellenére naponta kétszer jár edzést tartani, de edzőtáborozni is, mindemellett pedig a családjára is sok időt szakít, legutóbb kislányának negyedik születésnapját ünnepelték meg.

“Próbálunk mindent úgy csinálni, mintha semmi gond nem lenne. Szeretnénk kislányainkat megóvni a nehézségektől. Többé-kevésbé sikerült is. Szegény Hannácskám egyik nap úgy jött haza az oviból, hogy aggódva említette, a csoporttársai azt mondták, apa nagyon beteg, de megnyugtattuk, hogy nincs semmi gond. Apa tényleg beteg, de meg fog gyógyulni. A lényeg az, hogy mi mit mutatunk itthon, mit látnak a gyerekek. A férjem a kemoterápiás kezelések után pár nappal rosszul van, de mindent meg tudunk úgy oldani, hogy a gyerekek ebből ne lássanak semmit, és ne féljenek” – nyilatkozta az ökölvívó felesége.

Jövő héten Balzsayn PET-CT vizsgálatot végeznek, mely során fel tudják mérni, hol vannak még rákos sejtek a szervezetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik