Pályán kívül

Hónapokig tarthat Törőcsik teljes rehabilitációja

Törőcsik András (törőcsik andrás, )
Törőcsik András (törőcsik andrás, )

Törőcsik András múlt hétfőn a névnapi pariján esett el és olyan súlyosan beverte a fejét, hogy kórházba kellett szállítani. Az Újpest 58 éves, 45-szörös válogatott labdarúgóján agyműtétet hajtottak végre, kedden ébresztették fel a mélyaltatásból, állapota javult.

Az egykori labdarúgó felébresztését még vasárnap kezdték el az orvosok, kedden már nővérét is barátját is felismerte, azóta pedig egyre többet mozog.

“Jó hír, hogy ha segítséggel is, de már félig fel tud ülni az ágyában, igaz, csak rövid időre. A kérdésekre egyelőre csak biccentéssel válaszol, a beszéd pedig még nehezebb számára, mivel a szájában még cső van” – mesélte a blikk.hu-nak Polonkai Zoltán, Törőcsi egyik legjobb barátja.

Polonkai hozzátette, ott volt az elsők között, akit Törőcsik ebresztése után felismert a labdarúgó, s megszorította a kezét. Az újpesti csapat sorsa egyelőre nem került szóba.

“Gyógyuljon csak nyugodtan, inkább nem hozzuk szóba a focit, felesleges, hogy felidegesítse magát. Pihenésre van szüksége, de a legfontosabb, hogy az orvosok szerint is jól halad a felépülése.”

Törőcsik remélhetőleg napokon belül elhagyhatja az intenzív osztályt, bár a Blikk által megkérdezett szakértők szerint a következő egy hónapban dől el, lesz-e maradandó károsodása az egykori válogatott játékosnak, a teljes rehabilitációra pedig hosszú időt vesz majd igénybe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik