Pályán kívül

Törőcsik új életet akart kezdeni

Törőcsik András (törőcsik andrás, )
Törőcsik András (törőcsik andrás, )

Törőcsik Andrást múlt hét hétfő óta tartják mesterséges kómában az orvosok, s bár korábban arról volt szó, hogy a hétvégén felébresztik az Újpest legendás játékosát, végül úgy határoztak, hogy elhalasztják a beavatkozást.

“A családtagokon kívül senkinek sem adhatunk felvilágosítást a beteg állapotáról” – mondták a borsonline.hu érdeklődésére a Merényi Kórház dolgozói vasárnap.

Közeli barátai szerint Törőcsik ugyan még meg szerette volna ünnepelni névnapját, a hétfői bulit követően változtatni akart életén.

Ugyan azt senki nem kívánta, hogy a korábbi 45-szörös magyar válogatott labdarúgó reggel nyolctól az irodában serénykedjen, de azt ő is érezte, hogy mindenképpen változtatnia kell életmódján.

Törő visszatáncolt

„Az egyik éjszaka bevertem a fejemet, akkor kerültem kórházba, és műtöttek meg. Tisztában vagyok vele, hogy nem úgy éltem az életemet, ahogy kellett volna. Ha kikerülök innen, akkor ezen változtatnom kell. Amennyiben a barátaim mellettem lesznek, akkor sikerülhet.” mondta Törőcsik András – még 2010 őszén. Az akkor csípőprotézist kapó egykori legenda csak 2011 februárjában hagyta el a kórházat, és nemsokára felkérést kapott az Újpesttől, hogy tapasztalatával segítse a csapatot. A rokkantnyugdíjasként éldegélő Törőcsik így morfondírozott akkoriban: „az életmódommal magam is sokat tettem azért, hogy elfelejtsenek”. Ám Törőnek gondjai lettek a rá bízott, utánpótlással kapcsolatos feladatokkal, egy évre rá már arról szóltak a hírek, alig lehet felismerni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik