Pályán kívül

Várnak Törőcsik felébresztésével

Törőcsik Andrásnál türelmesen kell várni, hogy felébresszék a kómából. Az Újpest legendáján agyműtétet hajtottak végre.

Az 58 éves, 45-szörös válogatott labdarúgó hétfőn egy névnapi partin vett részt, ahol elesett és beütötte a fejét. Barátja, Polonkai Zoltán csütörtökön az MTI-nek elmondta, hogy Törőcsiket vélhetően pénteken vagy szombaton felébresztik.

Ennek ellenére nem történt változás, Törőcsiket továbbra is altatásban tartják, Polonkai pedig azt nyilatkozta, hogy “a hétvégét valószínűleg átalussza.”

A  kialakult helyzet hasonlít Michael Schumacher történetéhez: a Forma-1 hétszeres világbajnoka december 29-én síelés közben elesett, éssziklába verte a fejét. Azóta kómában fekszik, azt követően is, hogy az orvosok már január vége óta elkezdték a felébresztését. Felépülésére szakértők szerint egyre fogy az esély.

Fotó: MTI

“Valóban, a két eset hasonló, a focistánál nagy kérdés, hogy mekkora felületen keletkezett a sérülése, s mennyire károsodott az agya. Amíg ezt nem tudjuk, lehetetlen megmondani, mikor kezdődhet az ébresztés” – nyilatkozta a Blikknek dr. Kóczán István belgyógyász Törőcsikről, akinek műtétje során a koponyát felvágták, s a fejéből is csövek lógnak ki.

Polonkai Zoltán szerint nem kell kapkodni, egyelőre az a legfontosabb, hogy a vérnyomása rendben van, így talán nem lesz komplikáció.

„Az orvosok szerint a helyzethez képest megfelelő az állapota, jelenleg alszik, egyelőre nincs szükség az ébresztésre” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik