Pályán kívül

Olasz nagyágyút fuvarozott Baumgartner Zsolt

alessandro del piero (alessandro del piero, )
alessandro del piero (alessandro del piero, )

A máig egyetlen magyar Forma-1-es pilóta, Baumgartner Zsolt Ausztráliában vitte el pár körre Alessandro Del Pierót.

Az F1 szezonnyitóján, az Albert Parkban immár szokás, hogy Baumgartner kétüléses autóval száguld az aszfaltcsíkon. Ezúttal utasa nem más volt, mint az olaszokkal világbajnok, és Juventussal hatszoros bajnok labdarúgó – írja a samsungsport.hu.

“Ferrari-rajongó vagyok, azt szeretném, ha Fernando Alonso és Kimi Räikkönen jól szerepelne a világbajnokság első futamán” – mondta a jelenleg a Sydney FC-t erősítő Del Piero, mielőtt beült volna a magyar pilóta autójába.

Fotó: Europress Fotóügynökség

“A Forma–1 elképesztő világ, csodálatos, ahogy összehozza az embereket a világ összes tájáról. Fantasztikus volt a kétüléses kocsi, tényleg semmihez sem hasonlítható érzés egy ilyen járműben helyet foglalni. S ami nagyon fontos, teljes biztonságban éreztem magam” – mesélte az olasz futballista, aki a Ferrari boxában is látogatást tett.

Ott találkozott a maranellói istálló két pilótájával, Raikkönennel és Alonsóval, a spanyol pedig egy focizmezért cserébe Del Pierónak adta kesztyűjét.

“Élveztem a vezetést. Úgy tűnt, mi voltunk a leghangosabbak, az új F1-es autóknak ugyanis már nincs olyan komoly hangjuk, mint amit korábban megszokhattak a szurkolók” – nyilatkozta Baumgartner, aki minden évben meghívást kap korábbi főnökétől, a Minardi tulajdonosától, az ausztrál Paul Stoddarttól, hogy részt vegyen a bemutatókon.

Baumgartner Zsolt 2003-ban a Jordan, 2004-ben a Minardi versenyzője volt. 20 nagydíjon állt rajthoz, a 2004-es amerikai futamon pedig nyolcadik helyen ért célba, vagyis pontot szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik