Pályán kívül

Pistorius a lőfegyverek szerelmese volt

pistorius per (pistorius per)
pistorius per (pistorius per)

Oscar Pistorius tárgyalása immár a harmadik hetéhez érkezett. Hétfőn Sean Rens, Oscar Pistorius fegyverszállítója volt az egyetlen, akit meghallgatott a bíróság.

Gerrie Nel ügyész a mai nap folytatta a tanúk kihallgatását Oscar Pistorius gyilkossága ügyében. A paralimpikon tavaly februárban betörőnek nézte barátnőjét és több lövéssel végzett vele. Sean Rens, a johannesburgi lőtér vezetője és egyben Pistorius fegyverszállítója nyílt ma meg a bíróságnak – olvasható a francia L’Équipe-en

Rens azzal kezdte mondandóját, hogy február 14-én, a gyilkosság napján hat fegyvert – három pisztolyt, két revolvert és egy puskát – küldött Pistoriusnak, aki azonban szörnyű tette miatt sosem vehette át azokat.

A fegyverszakértő hozzátette, hogy mikor 2012-ben először találkozott a paralimpikonnal, akkor csak egy kilenc milliméteres pisztolya volt, de látszott rajta hogy szerelmes a fegyverekbe.

Fotó: Europress fotóügynökség

Rens úgy nyilatkozott, hogy mielőtt Pistorius vásárolt volna tőle, a törvénynek megfelelően feltette neki az előírt kérdéseket.

“Egy betörő belép a házadba és megpróbálja ellopni a hi-fi tornyodat. Lelövöd?” – ez is benne volt abban a kérdőívben, melyre Pistorius úgy felelt: “Nem, más életét nem veszélyeztetem.”

A dél-afrikai parasportoló továbbra is állítja, véletlenül lőtt rá barátnőjére, ijedtében tette azt, amit tett. Az ügyészség szerint szándékosan ölte meg Reeva Steenkampot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik