Pályán kívül

Ronaldo pénztárcája vastagabb Messiénél

Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )
Cristiano Ronaldo (cristiano ronaldo, )

Cristiano Ronaldo megelőzte Lionel Messit és az élre került azon a listán, amelyet a goal.com futballhonlap készített a legtöbb bevételre szert tett labdarúgókról vagyoni helyzetük alapján.

A Real Madridnak a tavalyi teljesítménye alapján az Aranylabdát is kiérdemlő portugál támadója – a weboldal szakértői csoportjának elemzésére alapuló becslés szerint – jelen állás szerint 148 millió eurót “focizott össze”, s két millióval vezet a spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona argentin klasszisjátékosa előtt. Ronaldo előretörését a szaklap többek között azzal magyarázza, hogy a Real üdvöskéje szeptemberben új, öt esztendőre szóló – és neki évente 17 millió eurós fizetést biztosító – megállapodást írt alá a királyi klubbal. Messi elsősorban szponzorációs és reklámszerződései révén gyarapította tovább vagyonát.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Tőlük messze leszakadva 85 millióval következik harmadikként a londoni Chelsea kameruni csatára, Samuel Eto’o, aki még előző klubjánál, az orosz Anzsi Mahacskalánál alapozta meg igazán azt, hogy a futballgazdagok elittársaságába kerüljön.

A Goal.com minden jövedelmet figyelembe vevő lajstromán a Manchester United és az angol válogatott támadója, Wayne Rooney a negyedik 84 millióval annak nyomán, hogy klubja a brit labdarúgás történetének “legzsírosabb” szerződésével lepte meg, évi 19 millió eurót garantálva számára. 

Az ötödik pozíciót a Real Madrid után pályafutását az AC Milannál folytató brazil Kaká foglalja el 82 millióval, míg honfitársa, az anyagi részleteket illetően a Barcelonával “homályos” szerződést kötött brazil Neymar a családjával együtt van felsorolva a lista hatodik helyén 80 millió euróval.

A legvagyonosabb labdarúgók élcsoportja

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 148 millió euró
2. Lionel Messi (FC Barcelona) 146 millió euró
3. Samuel Eto’o (Chelsea) 85 millió euró
4. Wayne Rooney (Manchester United) 84 millió euró
5. Kaká (AC Milan) 82 millió euró
6. Neymar és családja (FC Barcelona) 80 millió euró
7. Ronaldinho (Atlético Mineiro) 78 millió euró
8. Zlatan Ibrahimovic (Paris St-Germain) 69 millió euró
9. Gianluigi Buffon (Juventus) 63 millió euró
10. Thierry Henry (New York Red Bulls) 57 millió euró

Ajánlott videó

Olvasói sztorik