Pályán kívül

Balzsay felesége: Egymást támogatjuk a betegségben

balzsay-karoly(650x433)(1).jpg (balzsay károly)
balzsay-karoly(650x433)(1).jpg (balzsay károly)

A nyirokrákkal kezelt Balzsay Károly felesége,Reubl Tünde bízik abban, hogy a korábbi világbajnok ökölvívó hamar felépülhet betegségéből.

“Január végén, február elején kezdődött, mononukleózis infekciózával kezelték Karit, magas láza, erős rosszullétei voltak, és mivel nem múlt el, a László Kórházba irányítottak minket. Február 7-én jártunk ott először, és 20-án már túl is volt az első kezelésen, a sürgősségi vizsgálatok ugyanis egyből kimutatták a nyirokrákot” – mondta Reubl Tünde a borsonline.hu-nak, aki egykor válogatott tornász volt.

Balzsay Károly súlyos betegségéről csütörtökön beszélt először. Elmondta, a kezelés mellett ugyanúgy folytatja az edzősködést, mint eddig is tette. A 2013-ban visszavonult világbajnok hozzátette, nyolcvan százalék az esélye a gyógyulásra még akkor is, ha a limfóma szétterjedt a szervezetében.

Fotó: Europress Fotóügynökség

“Hat-nyolc kemoterápia várható, háromhetente kapja őket. Ilyenkor nagyon rosszul van pár napig, de már az első után érződött a hatása, elmúlt a láza, és vissza­húzódott a nyirokcsomóiban a duzzanat. Egymást támogatjuk: ha egyikünk kétségbe esik, erősnek érzi magát a másikunk” – folytatta Tünde, majd a két kislányukról, Hannáról és Jázminról is mesélt..

“Hanna épp akkor volt skarlátos, amikor Kari is küzdött a betegséggel, annyira rá van hangolódva az apjára, mélyen együtt érez vele. Elmondtuk neki, hogy apa beteg, hosszú idő lesz, amíg meggyógyul, de rendbe jön. Nem lehet titkolózni, a kemoterápiának látható jelei lesznek. Amúgy Kari éli az életét, dolgozik a tévében, délelőtt edzést tart, egyedül az esti edzéseit mondta le, ott sokan vannak, az immunrendszere miatt tömegbe nem mehet.”

Reubl Tünde a Blikknek is nyilatkozott. Amellett, hogy mindketten bíznak a felépülésben és a pozitív végkifejletben, nem tagadja, többször megfordult a fejében, hogy elveszítheti a férjét, hiszen egy komoly betegségről van szó,

“Látom rajta, hogy próbál kicsit visszarázódni a rendes kerékvágásba, hogy ne a betegségén járjon az esze, de ez nem így működik. Megkönnyebbülök, amikor jobban van, de vajon mi lesz a következő héten? A kétségeimet nem tudom kizárni az elmémből, amikor mindenki retteg körülöttünk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik