Pályán kívül

Pistorius baránője holtteste fölött imádkozott

Oscar Pistorius (oscar pistorius, )
Oscar Pistorius (oscar pistorius, )

Csütörtökön újabb idegőrlő percek vártak Oscar Pistoriusra, aki tavaly februárban lőtte le barátnőjét, Reeva Steenkampot.

Hétfőn újra bíróság elé állt a paralimpikon, akit barátnője meggyilkolásával, lőfegyver közterületen való használatával és lőszer illegális birtoklásával vádoltak meg. A sportoló az első napon nyíltan felvállalta ártatlanságát, és folyamatosan kitart azon állítása mellett, hogy betörőnek hitte a barátnőjét, ezért lőtt.

A dél-afrikai sprinter számára duplán szörnyű nap volt a csütörtök, hiszen a gyilkossági tárgyalása negyedik napja folyamatosan tart, és pontosan 12 éve vesztette el édesanyját.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A tárgyalóteremben ma minden a szomszédokról szólt, ugyanis ők meséltek arról, hogy mit hallottak és láttak a gyilkosság estéjén. Johan Stephens Stipp volt a legközelebbi szomszéd, aki a lövések hallatára rögtön átrohant Pistorius házába.

“Egy férfi térdelt a nő bal oldalán, a bal kezével a nő lágyékát fogta, a jobb kezének mutató és középső ujja pedig a nő szájában volt. Amikor meglátott, ezt mondta: Lelőttem. Azt hittem, hogy betörő, és lelőttem

Stipp mesélt a Pistorius akkori állapotáról is: “Istenhez imádkozott, hogy hagyja életben a lányt.”

A szomszédok meghallgatása után Barry Roux, Pistorius ügyvédje kérte, hogy pénteken folytassák a tárgyalást, amibe a bírónő beleegyezett. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor ér véget az ügy, de pénteken ismét összeülnek a felek, hogy közelebb jussanak az igazsághoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik