Pályán kívül

Pornót nézett Pistorius, mielőtt lelőtte a barátnőjét

Oscar Pistorius (oscar pistorius, )
Oscar Pistorius (oscar pistorius, )

Állítólag pornót nézett a mobilján Oscar Pistorius, mielőtt lelőtte volna pretoriai otthonában a barátnőjét.

Egy kiszivárgott dokumentum alapján azt írja az Independent, hogy a londoni olimpián még művégtagokkal futó sportoló, Oscar Pistorius pornós oldalakat böngészett a mobilján azon az éjszakán, amikor 2013-ban lelőtte modell barátnőjét, Reeva Steenkampot. A férfi akkor azt állította, betörőnek hitte a nőt, akit fejbe és karon lőtt.

Fotó: Europress fotóügynökség

Pistorius nemrég még az alábbi közleményt adta ki, a tragédia első évfordulóján: „Nem lehet szavakkal megfelelően leírni az érzéseimet, melyet amiatt a baleset miatt érzek, amely ennyi embernek okozott szívfájdalmat. Azoknak, akik szerették és még most is szeretik Reevát. Fájdalommal tölt el az a szomorúság, amit a családja és a barátai éreznek. A Reeva elvesztése miatti trauma az életem hátralevő részében elkísér.”

A vád állítása szerint Pistorius hét métert sétált, majd négyszer belelőtt a fürdőszoba ajtajába. A négy lövésből három találta el barátnőjét, Reeva Steenkampot. Ezt követően betörte a fürdőszobaajtót – ami azt sejteti, Steenkamp magára zárta azt –, és kivitte a fürdőszobából a holttestet.

A lap hozzáteszi, hogyha a sportolót szándékos emberölés miatt ítélik el, akkor akár 25 évig is börtönben ülhet, mielőtt felülvizsgálnák a feltételes szabadon engedését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik