Pályán kívül

Rákos gyerekeknek üzent a focista, megbüntették

A spanyol másodosztályú Real Jaén-UD Las Palmas mérkőzésen Jonathan Megía Ruiz a pólójára írt egy üzenetet. 2000 euróra büntették meg.

A Ruiz, művésznevén Jona két gólt is szerzett ezen a találkozón, és az egyik góljánál felhúzta a mezét. Az alatta lévő pólóra egy üzenetet írt fel, mely így szólt: “Fel a fejjel gyerekek”.

Jona elmondta, hogy így akarta közölni, hogy az emberek figyeljenek oda a beteg gyermekekre, és tegyenek meg minden a felépülésükért. A spanyol szövetség szabályzata viszont kimondja, hogy tilos bármilyen reklám, szlogen, szöveges üzenet ilyen módon való elhelyezése, vagy politikai és vallási megnyilvánulás a stadionon belül.

Fotó: Twitter

Így Jonát 2000 euróra, vagyis körülbelül 600 ezer forinta büntették akciója után, de ezzel sokan nem értettek egyet, sőt az ellenfél játékosai is kiálltak mellette.

Jona hozzátette, mindezt csak azért tette, mert a meccs másnapján, vagyis február 15-én tartják a rákban megbetegedett gyerekek napját. Meglepődtem, mert az egyetlen célom az volt, hogy támogassam a gyerekeket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik