Pályán kívül

Ferjáncz Attila részlegesen lebénult

Két hónapja kezelik kórházban agyérgyulladással az örökös ralibajnok autóversenyzőt. Már jobban van, egyre jobban kommunikál és gyógytornázik.

A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes, 23-szoros Európa-bajnoki futamgyőztes raliversenyzőnél tavaly rákot diagnosztizáltak egy rutinvizsgálat során. Megműtötték, az operáció sikeres volt, de aztán bakteriális fertőzést kapott el, leállt a tüdőműködése, kómába esett.

Leküzdötte a betegséget, ám amikor már viccesen úgy nyilatkozott; “majdnem elkapott a kaszás”, december 12-én arról kellett beszámolnunk, hogy Ferjáncz Attila újra kórházba került, agyérgyulladása és agyi érszűkülete van, gyógyszeres, valamint szteroidos kezelést kap

A blikk.hu most azt írja az pilóta azóta is kórházban van. “Apu úgy küzd, mint amikor versenyzett. Iszonyatos az akaratereje, nem hagyja el magát” – válaszolta a Blikk kérdésére Ferjáncz Attila fia, András. – “Együttműködő az ápolókkal, folyamatosan tornáztatja az agyérgyulladása miatt részlegesen lebénult bal oldalát, egyre jobban kommunikál. Tisztában vagyunk vele, hetek, akár hónapok telhetnek el, amíg megfelelő állapotban lesz, de az biztos, az elszántságán nem múlhat a gyógyulás. Kijelenthető, túl van a nehezén, s bár legyengült, a körülményekhez képest jól érzi magát.”

A legeredményesebb magyar autóversenyző

60. születésnapjára ezzel a kisfilmmel kedveskedett neki a lepoldsportvideo.hu – benne a legendás Renault 4-esével, és a legendás eredményekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik