Pályán kívül

Meghalt a Fradi korábbi kiválósága

gyertya (gyertya)
gyertya (gyertya)

Perecsi Tibor 73 éves korában hunyt el.

A zöld-fehérek korábbi labdarúgója a Diósgyőrben kezdte pályafutását, hiszen 1962-ig a miskolci együttesben rúgta a bőrt. Ebben az évben a fővárosba igazolt, előbb egy szezonon át erősítette a Honvédot, majd 1963 és 1967 között a Ferencváros játékosa volt.

A Fradival 1964-ben bajnoki aranyat gyűjtött be, a következő két idényben pedig ezüstöt. Tagja volt a Magyar Népköztársaság Kupában döntős együttesnek, valamint az 1964-1965-ös idényben Vásávárosok Kupáját nyert a klubbal: a döntőben az FTC 1-0-ra verte a Juventust. Perecsi 87 mérkőzést játszott zöld-fehérben, ez volt karrierjének legsikeresebb időszaka.

Profi pályafutását 1970-ben, a Sátoraljaújhely színeiben fejezte be.

Alig két hete a Ferencváros már elveszítette egy legendáját: Kökény József 73 éves korában, hosszú betegség után hunyt el, és szintén részese volt a VVK-győzelemnek.

A legendák csak mennek, mennek…

Perecsi a Tempó, Fradi! leírása alapján jó testfelépítésű, de technikás játékos volt, ám sajnos egy szívizomgyulladás miatt elkerült a Fraditól, s korán, 27 évesen fel is hagyott az élvonalbeli futballal.

Nemrég az ezüstcipős Várady Béláról is szomorú hírek érkeztek – lassan elmennek a legendák, akik még valódi sikereket értek el, és annyi örömöt szereztek a maygar futballnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik