Pályán kívül

Eleget tesznek Böhn utolsó kívánságának

Karl Erik Böhn (karl erik böhn, )
Karl Erik Böhn (karl erik böhn, )

Vetési Iván, a hazai kézilabda-szövetség elnöke Magyarországra invitálta a női válogatott leukémiában elhunyt korábbi szövetségi kapitányának, Karl Erik Böhnnek gyermekeit, Jennyt és Filipet.

„Tudom, hogy Karl Erik szerette volna elhozni Magyarországra gyermekeit, s megmutatni nekik második hazájának tekintett országunkat. A súlyos betegség miatt azonban ezt a tervét már nem válthatta valóra. Viszont úgy érzem, tartozunk neki annyival, hogy ezt az álmát helyette megvalósítjuk. Jennyvel és Filippel a gyászszertartáson is tudtam beszélni, s meghívtam őket Magyarországra” – nyilatkozott Vetési a blikk.hu-nak.

Fotó: Facebook

Böhn lánya búcsúzott: “Sokat tanultam tőled Apa”

A gyerekek utazását még csak most kezdték el szervezni, de a szövetség elnöke szerint még márciusban Magyarországra jöhetnek Böhn utódai.

„Tiszteletben tartjuk az ő elképzeléseiket, de úgy gondolom, hogy a norvég Larvik győri Bajnokok Ligája-meccse jó alkalom lenne az út megvalósítására. Azt a középdöntőbeli párharcot egy hónap múlva, márcus 16-án rendezik meg” – folytatta Vetési.

A szakember végezetül azt is hozzátette, hogy Böhnt nagyon érdekelte gyermekeinek sorsa, így halála előtt mindenkitől azt kérte, hogy temetésére virágok helyett adományokat vigyenek. A szövetség és Vetési Iván, mint magánszemély is teljesítette az óhaját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik