Pályán kívül

Mentő vitte kórházba Gyurta edzőjét

Szeles-Sandor(650x433)(1).jpg (széles sándor, )
Szeles-Sandor(650x433)(1).jpg (széles sándor, )

Február 6-án százszámra veszítették el az emberek az egyensúlyúkat az ónos eső következtében jégpályává átváltozott utcákon. A pórul jártak egyike Széles Sándor, az olimpiai és világbajnok Gyurta Dániel mestere volt, akit – mivel csúnyán megütötte a fejét – mentőautó szállított a János Kórházba, onnan pedig - vérző sebének ellátása után - megfigyelésre a Tétényi úti Szent Imre Kórházba.

„Nagyot estem a járdán, koppant a fejem, de azonnal tudtam, hogy őrületesen nagy baj nem történhetett” – elevenítette fel a balszerencsés nap történetét a Telekom Sporthír Szolgálatnak nyilatkozó Széles Sándor. – “A Jánosban összeöltötték a sebemet, majd átszállítottak a Tétényi útra, ahol MRI vizsgálatot végeztek el rajtam. Megkönnyebbültem, amikor elmondták, hogy belső sérülést nem szenvedtem, így este a saját lábamon távozhattam és térhettem vissza az otthonomba.”

A tavaly az „Év Sportolójának” megválasztott Gyurta Dániel, valamint testvéröccse Gergő és még egy sor fiatal tehetség mestere másnap elment az uszodába, és bár nem érezte magát a legfényesebben, annak rendje és módja szerint levezényelte a napi edzéseket.

„Nem sokkal később az uszodában Verrasztó Zolit, azaz dr. Verrasztó Zoltán főorvos barátomat kértem meg arra, hogy kezdje el a varratok eltávolítását, amit ott helyben azonnal meg is tett. Hazatérve, amikor jó meleg vízzel lezuhanyoztam, elkövettem azt a hibát, hogy a fejemre is vizet zúdítottam, mire elkezdett szivárogni a vér a sebemből és egy kisebb dudor is keletkezett. Így aztán másnap reggel bementem a budai Irgalmasrendi Kórházba, ahol egy ismerős orvos vett kezelésbe. Szorítókötés és egy jókora „turbán” került a fejemre, amit még most is viselek. Szerdán folytatódott a varratszedés, és ha minden igaz, pénteken végre a kötést is eltávolítják a fejemről. Már nem érzem rosszul magamat, örülök annak, hogy ennyivel megúsztam.”

Időközben Széles Sándor találkozott Őze Istvánnal, munkaadója, az UTE sportegyesület elnökével, valamint Gyurta Tamással, a klub úszószakosztályának vezetőjével,(aki nem más, mint Dániel és Gergő édesapja) akik jó szándékkal azt tanácsolták a szakembernek, hogy ne utazzon el a versenyzőivel a válogatottak február 24-én kezdődő Fort Lauderdale-i háromhetes edzőtáborába.

Fotó: MTI

„Azt kérték tőlem, hogy legyek óvatos és feleslegesen ne kockáztassak” – folytatta Széles Sándor. –   “Azzal biztattak, hogy három hétig ellesznek nélkülem a versenyzőim, a munkatársaim, a 30 éve velem dolgozó Kovácshegyi Feri és a szintén tapasztalt Virth Balázs pedig jól boldogulnak majd az általam megírt edzésterveket követve. Ha pedig konzultációra lenne szükség, bármikor kapcsolatba léphetnek velem. István és Tamás is azzal bíztatott, hogy tőlem igazából „csak” azt várják, hogy Dani két év múlva ismét nyerjen olimpiai aranyérmet. Nem idegeskedek, mert az idén augusztusi berlini Európa-bajnokságtól még mindig nagyon sok idő választ el, ahol az első számú versenyzőm ugyan nem akar mindent beleadni, de ahogy ismerem, nem valószínű, hogy visszafogja majd magát…”

A kérdés ezek után az, hogy Széles Sándor marad-e Budapesten, vagy február 24-én versenyzőinek a társaságában ő is felül-e a repülőgépre?

„Nagyra értékelem a jóakaróim tanácsait, mégis úgy gondolom, hogy a végső szót nekem kell majd kimondanom. Ez akkor fog megtörténni, amikor az orvosaim majd zöldre vagy pirosra állítják előttem a szemafort” – hangsúlyozta Széles Sándor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik