Pályán kívül

Elvonón az olimpiai bajnok

A rendőrség kórházba szállította, majd onnan elvonóra került Ian Thorpe, az ausztrálok ötszörös olimpiai bajnok volt úszója, miután hétfőn hajnalban zavartan viselkedett Sydneyben.

A rendőröket a város Panania kerületében hívta ki egy lakó, akinek a kocsiját a 31 éves sztár kinyitotta, és beleült. A kiérkező egyenruhások szerint “dezorientáltnak” tűnt, ezért bevitték a Bankstown kórházba, majd átszállították egy rehabilitációs intézetbe.

Menedzsere, James Erskine úgy nyilatkozott, hogy Thorpe antidepresszánsokat és fájdalomcsillapítókat vett be, alkohol viszont nem volt a szervezetében.

A 11-szeres világbajnokról – aki Svájcban él, és családlátogatásra érkezett Sydneybe – néhány napja elterjedt, hogy depressziója és alkoholizmusa miatt rehabilitációs kezelésre jelentkezett hazájában. Ezt az értesülést a menedzsmentje cáfolta.

Tavaly kiadott önéletrajzában a fénykorában Thorpedónak becézett úszó bevallotta: még családja sem tudott arról, hogy évekig küzdött depresszióval.

Thorpe 2006-ban vonult vissza, majd 2012-ben megpróbálkozott a visszatéréssel, de nem tudott bekerülni a londoni olimpiára utazó csapatba. Ezután a tavalyi világbajnokságot és az idei Nemzetközösségi Játékokat tűzte ki célul, de vállsérülése megakadályozta a felkészülésben.

A Thorpedo – túl dizájnos?

“Ha valaki meg akarja tervezni a tökéletes úszót, Ian Thorpe-ot vegye tervrajznak” – ennyire ideálisak a 195 cm magas úszó testi adottságai a sportjához. Két olimpián 9 érmet szerzett egyéniben és csapatban, ebből 5 az arany. De bármilyen jók is az adottságaid, ha nem motivál már a versenyzés – 2006-ban motivációs problémák miatt vonult vissza az úszó. Ki tudja, tán épp a remek test miatt nem tanult meg úgy igazán küzdeni? Hisz egy 51,5-es talpmérettel élő uszonyokkal rendelkezve úgy hagyott le bárkit, ahogy akart.

Így nyert 2001-ben Thorpe világcsúccsal 200 méter gyorson:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik