Pályán kívül

Adótartozó gyártotta olimpikonjaink ruháit

szocsi 2014 (szocsi 2014)
szocsi 2014 (szocsi 2014)

Idén a Magyar Olimpiai Bizottság nem az olimpiai ruhákat eddig gyártó céggel kötött szerződést, hanem a Fani Sportot bízták meg a nemes feladatattal. Csakhogy a gyártónak bizony jelentős adótartozása van.

Faniszló József ott van a NAV 2013 év végi listáján, a tízmillió forintot meghaladó adótartozók között, akik legalább nagyjából fél éve, 180 napja tartoznak az adóhivatalnak. Hogy ez miért érdekes? Nos, Faniszló Józsefé a Fani Sport, az olimpikonjaink ruháit gyártó cég – írja a 444.hu.

A cégekkel már december elején megegyeztek a ruhákról – állítja Siklós Erik, a MOB sajtófőnöke. Mindez azért érdekes, mert Faniszló már akkor két hónapja adótartozó volt, mégis ő lett a befutó. A MOB szerint a Fani Sport olcsóbb volt vetélytársainál, illetve ők tudták vállalni, hogy ilyen rövid idő alatt elkészítsék a ruhaneműket.

Siklós elmondta, hogy a sztori ott kezdődött, hogy az Adidas évtizedek óta először nem akarta legyártani a magyarok ruháját, így új céget kellett keresni erre a feladatra.

Fotó: mob.hu

A döntés december végén született meg: a nemzeti melegítőket a Fani Sport gyártja, az elegáns ruházatot pedig a Virginia Kft. Siklós szerint így is csoda, hogy ilyen hamar el tudtak készülni a ruhákkal.

A jövő hét pénteken kezdődő olimpiára 16 versenyző és 44 kísérő utazott el ma. A teljes szettet nem mindenki kapja meg, ruhákat azonban biztosít a MOB mindenki számára. Egy ember ruházata összesen durván hétszázezer forintba kerül, és több mint negyven ruhadarabot tartalmaz.

Ha jól számolunk, akkor az olimpiai csapat öltöztetése így körülbelül 42 millió forintjába került a MOB-nak, aminek nagyrészét Faniszló József adótartozó zsebelt be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik