Pályán kívül

Böhn: Úgy érzem, már csak heteim vannak hátra

karl erik böhn (karl erik böhn)
karl erik böhn (karl erik böhn)

A norvég szakember több eljárásra is nemet mondott, mert túl kockázatosnak tartotta.

Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott norvég szövetségi kapitánya leukémiával küzd. Tavaly februárban derült ki a nemzeti csapatot Európa-bajnoki bronzéremig segítő szakember betegsége, azóta átesett hat kemoterápiás kezelésen, mesterséges kómában tartották és még csontvelő-átültetést is végrehajtottak rajta, ám 2013 decemberében közölték vele: gyógyíthatatlan beteg.

Böhn akkor elhagyta a kórházat, de most ismét naponta be kell mennie, mivel különböző kezeléseknek vetik alá. A 48 esztendős norvég edző hogylétéről a Blikk érdeklődött, Böhn pedig elárulta, egyre rosszabbul érzi magát:

„A rendszeres vérvizsgálatok eredményei fokozatosan rosszabbodnak. Napról napra kevesebb oxigént szállít a vérem, s ez meglátszik az állapotomon is. Egyre fáradékonyabb vagyok, előfordult már, hogy belázasodtam, s éjszakára is bent kellett maradnom a kórházban. Speciális diétát kell követnem, emellett különböző kezeléseket, gyógyszereket kapok. Az orvosok mindent megtesznek, több eljárást ajánlottak már, volt olyan, amelyet nem vállaltam, mert túl kockázatos lett volna”mondta Böhn.


Karl Erik Böhn (jobbra) és egy jó barátja
Fotó: Dagbladet

„Nem tudom, mennyi idő adatik még meg nekem, de úgy érzem, már csak néhány hetem lehet hátra, azt szeretném kihasználni. Bár nem tettem le arról, hogy a gyermekeimmel Magyarországra utazzak, és megmutassam nekik a második otthonomat, de ez lehet, hogy már csak álom számomra.”

Böhnnek erőt ad, hogy egykori főiskolás társa, mostani szerelme, Tone mellette van.

„Fantasztikus nő, csak sajnos nem tölthetünk együtt hosszú időt. Érte is küzdök a betegségemmel.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik