Pályán kívül

“Csak annyit tudtam mondani: meghalt a kisfiunk”

fehér miklós (fehér miklós)
fehér miklós (fehér miklós)

Még csak 24 esztendős volt Fehér Miklós, de nem élhetett tovább. A Guimaraes-Benfica összecsapáson esett össze 2004. január 25-én körülbelül 10 óra 30 perckor, s sajnos az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. Borzasztó, ami történt, az édesapja azóta sem tudta feldolgozni az eseményeket.

“Minden nap szörnyű. Ez nem olyan, mint egy térdműtét, hogy rosszul sikerült, de legfeljebb bicegek kicsit, s az élet megy tovább. Nem! Ebbe bele lehet őrülni, de feldolgozni soha. Nincs olyan nap, hogy valaki ne tenne utalást a kissrácra, hogy ne emlékeznénk rá!” – kezdte nyilakozatát Fehér Miklós, az egykori válogatott támadó édesapja.

Fotó: Europress

A fájó szívvel beszélő apa elmondta, hogy kisfia megígérte nekik, hogy az aznap esti meccset követően felhívja majd őket. Csörgött is a telefon, de nem ő volt.

“Ágyban voltam, amikor megszólalt a telefon, de nem ő volt  a vonal végén. Azt sem tudtam, mit tegyek. Kaptam a híreket, de a várakozás megőrjített, tehetetlen voltam. Majd jött az utolsó hívás… Földhöz vágtam a telefont, közben kijött a szobából a feleségem, kérdezte, mi történt, s én csak annyit tudtam kipréselni magamból: meghalt a kisfiunk” – mesélte a blikk.hu-nak Fehér.

Végezetül az édesapa hozzátette, hogy senkinek nem kívánja, hogy mindezt átélje, egyszerűen feldolgozhatatlan a történet.

“Minden áldott nap kint vagyok a temetőben. Folyamatosan friss virágok, mécsesek vannak a síron. Jó érzés, hogy nem felejtik el a kissrácot. Büszke vagyok rá, hogy a magyarok és a portugálok is szerették, ám felfoghatatlan, hogy már nincs közöttünk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik