Pályán kívül

Január végén lesz ítélet Ribery és Benzema szexbotrányában

Karim Benzema (karim benzema, )
Karim Benzema (karim benzema, )

Várhatóan jövő csütörtökre születik meg az ítélet Franck Ribérynek és Karim Benzemának, a francia labdarúgó-válogatott két játékosának bírósági perében, amely 2010-ben nyilvánosságra került szexbotrányuk miatt indult.

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München, illetve a Real Madrid légiósa a csütörtöki tárgyalási napon nem jelent meg a párizsi ítélőszék előtt, mint ahogy a prostituált Zahia Dehar sem. A futballisták akár hároméves börtönbüntetést is kaphatnak, ha bűnösnek találják őket.


Fotó: AFP

A szexbotrány 2010 elején robbant ki, amikor Dehar nyilvánosságra hozta, hogy 2009-ben – amikor még csak 17 éves volt – a nemzeti csapat több labdarúgója is fizetett neki szexuális szolgáltatásért egy müncheni hotelben. A lány később jelezte, hogy a játékosok nem voltak tisztában az életkorával. Az ügyben a rendőrség akkor kihallgatta és ideiglenesen őrizetbe vette Ribéryt és Benzemát; előbbi elismerte az aktust, ugyanakkor közölte, nem tudott a lány koráról, Benzema pedig az együttlétet is tagadta.

Bár a prostitúció 18 év felett legális Franciaországban, a kiskorúval folytatott szexuális viszonyért a három év börtön mellett 45 ezer eurós bírság is járhat, de csak akkor, ha bizonyítható, hogy a tettes tudott partnere életkoráról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik