Pályán kívül

Karambol: 20 öltés a világbajnok fején

Ardiles (osvaldo ardiles, ricky villa)
Ardiles (osvaldo ardiles, ricky villa)

Közúti balesetet szenvedett a Falkland-szigeteken, de jól van Osvaldo César Ardiles világbajnok argentin labdarúgó.

A világbajnok labdarúgó – tavaly októberben még az ő nevét is bedobták a magyar szövetségi kapitányi címért folytatott össznépi versenyfutás kapcsán – fejét 20 öltéssel varrták össze. “Elsőrangú figyelemben és ellátásban részesültünk a baleset óta a rendőrség, a brit hadsereg mentőegysége, az orvosok és az ápolók részéről egyaránt – idézte a helyi hatóságok közleménye a 61 éves korábbi futballistát, aki alapembere volt az 1978-as, hazai rendezésű vb-n diadalmaskodott csapatnak. – Köszönet ezért mindenkinek, jól vagyok.”

Fia, Pablo a BBC-nek azt mondta, apja fején húsz öltéssel varrták össze a bőrt a szigetek fővárosa, Port Stanley kórházában.

“Nem ismerem a részleteket, de abból, amit megtudtam, úgy tűnik, apám vezetett, és elvesztette az uralmát a jármű felett. Úgy hallottam, egy birkát akart hirtelen mozdulattal kikerülni, ezt azonban nem tudom megerősíteni. A lényeg, hogy jól van, és a többiek is jól vannak.” – mondta.

Vele volt az autóban többek között egy másik világbajnok, az ugyancsak 61 éves Ricardo Villa is. A két egykori labdarúgó forgatni utazott az argentin nevén Malvin-szigetekre. A készülő dokumentumfilm arról szól, hogyan élték meg az Egyesült Királyság és Argentína között a terület birtoklásáért kirobbant 1982-es falklandi háborút, melynek idején mindketten a londoni Tottenham alkalmazásában álltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik