Pályán kívül

Hosszú évekre börtönbe kerülhetnek a bundázók

bunda(960x640)(1).jpg (bunda, )
bunda(960x640)(1).jpg (bunda, )

Letöltendő szabadságvesztést indítványoz a Központi Nyomozó Főügyészség a bundabotrány nemzetközi szálon érintett főszereplői esetében.

Mindezt a terheltek egyik, neve elhallgatását kérő jogi képviselője erősítette meg a Fővárosi Törvényszéken kitűzött per szerdán kezdődő tárgyalássorozata előtt a BLIKK kérdésére..

Nagy Andrea, a főügyészség sajtószóvivője elmondta, a főügyészség 12 személyt vádol meg számítógépes rendszer elleni bűntett miatt, amelyet első rendű vádlottként a szingapúri Tan Seet Eng – vagy más néven Dan Tan – nevével kapcsolnak össze. Az ázsiai főszervező ellen nemzetközi és európai elfogatóparancsot adtak ki. A BBC tavaly szeptemberben azt írta, hogy Szingapúrban letartóztatták.

Ha dalolt, akkor még inkább bajban lehet Kenesei Zoltán (41) és Lázár Mátyás (42) –, akik a vád szerint az első rendű vádlottal hazai és külföldi meccseken játékvezetőket, focistákat és edzőket vesztegettek meg, majd a biztos végeredmény tudatában fogadtak az így elcsalt meccsekre. Persze hatalmas haszonra tettek szert.

A bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó bűntett büntetésének felső határa, a duplázódás miatt 16 évre.Az enyhítő és súlyosbító körülményeket is figyelembe véve innen csökkenhet, vagy nőhet akár az első fokú ítélet. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik