Pályán kívül

Szepesi-ügy: “Kicsi bácsi” megúszta

bacsa istván (bacsa istván, bacsa istván, )
bacsa istván (bacsa istván, bacsa istván, )

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elévülésre hivatkozva lezárta azt a nyomozást, amely a Európa-bajnoki 3. helyezett úszónő könyvében állított szexuális zaklatás miatt indult. Az egykori gyúró végérvényesen fellélegezhet.

Bacsa István (83), vagy ahogyan mindenki ismeri, Kicsi bácsi megúszta a felelősségre vonást – számolt be a Blikk.

A 26 éves, Európa-bajnoki bronzérmes Szepesi Nikolett tavaly nyárelőn megjelent, Én, a szexmániás című könyvében mesélt nyíltan arról, hogy 13 esztendősen szexuálisan molesztálták az uszodában. Később mások is jelezték, velük is megtörtént, hogy szexuálisan zaklatták őket, sőt, a masszőr unokahúga, Bacsa Edina is ellene vallott..


Szepesi Nikolett ma már nem úszik, inkább könyveket ír
Fotó: MTI

Szepesi elsősorban egy bizonyos “Kicsi bácsit” vádolt, akiröl hamarosan kiderül, valójában a jelenleg 83 éves Bacsa István. Az érintett masszőr tagadott, Turi György mesteredző pedig azt tagadja, hogy akkoriban tudott az esetekről. Ugyanakkor Szepesi könyvében állítja, ő sem ártatlan, ráadásul édesanyjával szóltak neki akkor, de ő csak annyit válaszolt: „Varrd be a p….ádat!”

feljelentést ismeretlen tettes ellen az úszószövetség tette meg, mire a BRFK bűnügyi főosztály gyermek- és ifjúságvédelmi osztálya szemérem elleni erőszak ügyében elindított nyomozást.

A kihallgatások több hónapig tartottak, majd a nyomozást lezárták. Szakértők már eleve azt nyilatkozták, hogy, ha igazak is  a vádak, közel tizenkét év távlatából Kicsi bácsi már nem büntethető, mivel a büntethetősége elévült. Így is lett.


Bacsa István az uszoda falán balról az első
Fotó: sport24/Dobos Sándor

A Blikk megkereste a hír hallatán Szepesi Nikit, és Bacsa Istvánt is. Az úszónő először megdöbbent, de aztán nyugodt hangon így fogalmazott: “Az elején is elmondtam, hogy nem azért írtam le a történetemet, hogy börtönbe kerüljön az illető, hanem, hogy az emberek megtudják a teljes igazságot.”

Az idős masszőr szintén nem tudta még, hogy lezárult a nyomozás szintén, de örült és kijelentette mindig is mondta, hogy ártatlan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik