Pályán kívül

Felkészült a halálra a kéziválogatott kapitánya

karl erik böhn (karl erik böhn)
karl erik böhn (karl erik böhn)

A női kézilabda-válogatott norvég kapitánya a Blikknek nyilatkozva elmondta, szeretne elbúcsúzni a csapatától.

Szörnyű ezt leírni, de Böhn megbékélt a halál gondolatával, és szeretné, ha még esélye lenne arra, hogy Magyarországra látogasson.

A szakembernél bár egy ideig úgy tűnt, felépülhet a leukémiából, hiszen átesettt a csontvelőátültetésen is és néhány hétig tünetmentes volt, de december 23-án közölték vele az orvosai, hogy újra rákos sejteket találtak a szervezetében és már gyógyíthatatlan.

A Blikknek Böhn elárulta, pokoli pillanat volt számára az, amikor az orvos kimondta, hogy nem lehet segíteni rajta, a rákos sejteket nem lehet eltávolítani a szervezetéből.


Fotó: Facebook

“Mára feldogoztam a sokkot, elfogadtam a helyzetet. Felkészülten várom a halált. A körülményekhez képest egészen jól vagyok, bár most éppen egy kórházi vértesztet hajtottak végre rajtam. Az ereimben a hemoglobin napról napra egyre kevesebb oxigént szállít, s ezt a folyamatot szeretnék a szakemberek lelassítani, hogy a hátralévő időmet meghosszabbítsuk.”

Böhn 2012-ben a magyar válogatottal Eb-bronzérmet nyert, majd sokáig szerette volna, ha a világbajnokságon ismét ő ülhet a padon, egészségi állapota ezt nem engedte meg, ezért Hajdu Jánossal készültek fel Görbiczék a tornára, ahol a negyeddöntőben búcsúztunk.

“Nem tudom, mennyi időm van még hátra, de amennyi megadatik, azt szeretném a lehetőségekhez képest boldogan eltölteni a családommal és a szeretteimmel. Ha megérem a márciust, és olyan állapotba kerülök, hogy nem lesz akadálya, betartom az ígéretemet, és Magyarországra utazom. Szeretnék elbúcsúzni a csapatomtól, a szurkolóktól, az ottani barátaimtól. Nagyon megszerettem ezt az országot. Éppen ezért nem is egyedül mennék, hanem magammal vinném a lányomat, Jennyt és a fiamat, Filipet. Nekik is meg akarom mutatni a második otthonomat. Remélem, az élet ezt a lehetőséget még megadja nekem” – mondta Karl Erik Böhn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik