Pályán kívül

Sorsdöntő beavatkozás vár Rakaczki Bencére

foci-labdarugas-1(960x640).jpg (foci, labdarúgás, 1. fc köln)
foci-labdarugas-1(960x640).jpg (foci, labdarúgás, 1. fc köln)

A Dósgyőrben szereplő 20 esztendős Rakaczki Bencének újra meg kell küzdenie a leukémiával. Ismét őssejt-átültetésre van szüksége.

Rakaczki Bencénél 2012 nyarán diagnosztizálták a betegséget. Azóta több kemoterápiával próbáltak segíteni rajta a miskolci kórházban, s egy éve átesett a végleges gyógyuláshoz szükséges első csontvelő-transzfúzión is.

Fotó: dvtk.eu

Úgy nézett ki, hogy a gyógyulás utjára lép, tavasszal édesapja, Rakaczki János azt mondta a Blikknek, hogy fia már labdázgat, és 2014-ben tavaszán már vissza is térhet a pályára.

“Bízom abban, hogy minél hamarabb visszanyerem eredeti súlyomat, kinézetemet. Hajam nincs, de hiszek benne, vagy inkább nagyon remélem, a fürtjeim is visszanőnek majd” – nyilatkozta akkor bizakodva Rakaczki Bence.

Ezzel szemben most rosszabbodott az állapota, újra orvosi beavatkozásnak kell alávetnie magát. A karácsonyt otthon, szeretteivel ünnepelte, szilveszterre azonban már kórházba kellett mennie. Kemoterápiás kezeleséken van túl, és őssejtültetésre vár, amelynek időpontja egyelőre ismeretlen – írja a blikk.hu.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik