Pályán kívül

Élő adásban borult ki Rodman

dennis-rodman(960x640)(1).jpg (dennis rodman, )
dennis-rodman(960x640)(1).jpg (dennis rodman, )

Élő adásban szólalkozott össze Észak-Korea ügyében kedden Dennis Rodman, az NBA amerikai profi kosárliga volt sztárja Chris Cuomóval, a CNN műsorvezetőjével.

Rodman más volt NBA-játékosok és utcai kosarasok társaságában hétfőn érkezett Phenjanba, hogy szerdán “ajándékmérkőzést” játsszon az észak-koreai öregfiúk-válogatott ellen az ország vezetője, Kim Dzsong Un (feltehetően) 31. születésnapja alkalmából.

Dennis Rodman, aki a legismertebb azon amerikaiak közül, akiket Kim közelébe engedtek, különösen akkor jött indulatba, amikor Cuomo azt kérdezte: megpróbálta-e latba vetni befolyását az Észak-Koreában több mint egy éve fogva tartott Kenneth Bae szabadon bocsátásának érdekében.


Fotó: Guardian

A jelentések szerint súlyosan beteg amerikai keresztény misszionáriust “államellenes bűncselekmények” miatt tartóztatták le 2012 novemberében, és tavaly májusban 15 évi kényszermunkára ítélték, ám az ellene felhozott konkrét vádak továbbra sem ismeretesek.

“A frászkarikát érdekel engem, hogy ön mi a fészkes fenét gondol” – mondta emelt hangon Rodman, aki élő kapcsolásban nyilatkozott az észak-koreai fővárosból. “Egy nap ez az ajtó meg fog majd nyílni, amiért ez a 10 fiú itt van” – tette hozzá Rodman. 

A Féreg becenéven is emlegetett, 52 éves volt sztár indulatosan, ujjal a kamerába mutogatva visszakérdezett, és arról faggatta Cuomót, van-e fogalma arról, hogy Bae mit csinált Észak-Koreában. Erre azonban ő maga sem válaszolt.
A sportoló “életre szóló barátjának” nevezte Kim Dzsong Unt, és úgy vélekedett, hogy látogatása “nagyszerű ötlet a világ számára”.

A körülötte ülő játékosok az interjú során láthatóan egyre kényelmetlenebbül érezték magukat. Charles D. Smith volt NBA-játékos később kijelentette: már megbánta, hogy Phenjanba utazott.

Az amerikai kormány korábban többször is elhatárolódott Dennis Rodman “kosárlabda-diplomáciájától”. A játékos tavaly február óta negyedik alkalommal jár Phenjanban, ahol többször találkozott a kosárbolondnak mondott Kimmel. Legutóbb decemberben, nem egészen egy héttel az észak-koreai vezető nagybátyjának, Csang Szong Tek tábornoknak a kivégzése után bukkant fel ott, de “barátja” akkor nem fogadta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik