Pályán kívül

Schumacher balesete: “Most jó a stabilitás”

michael-schumacher(1)(960x640).jpg (michael schumacher)
michael-schumacher(1)(960x640).jpg (michael schumacher)

A Forma-1 korábbi főorvosa szerint bíztatóak azok a hírek, melyek szerdán láttak napvilágot Michael Schumacher állapotáról.

Szerda délelőtt a hétszeres világbajnok menedzsere megkönnyebbültem nyilatkozta azt a sajtónak, hogy “a helyzet változatlanul válságos, mindamellett jelenleg stabil.”

Hozzátette, az most a legjobb hír, hogy nincs hír a német autóversenyző állapotáról. Keddre virradóra újabb műtéten esett át, melynek során egy vérömlenyt távolítottak el az agyából. Orvosai ezután arról számoltak be, hogy állapota kissé javult, de továbbra is válságos.

Fotó: DPPI

Ezt erősítette meg Gary Hartstein, az F1 korábbi főorvosa is.

“A Sabine Kehm által elmondottak ismét biztatóak voltak. Nem sokkal jobbak, de nem is kevésbé, mint a tegnapiak. Most jó a stabilitás. Ha a koponyaűri nyomás stabil marad 24-48 óránál tovább, az altatás mélységét fokozatosan csökkenteni lehet, hogy ellenőrizzék az idegrendszer állapotát. És utána talán le is lehet őt kapcsolni a lélegeztető gépről. Ha bármi rossz történt volna, a sajtóval a kezelőorvosok beszéltek volna. Érdekes és fontos, hogy lényegében minden orvos ugyanúgy nyilatkozik a médiának, ami biztató, hiszen megmutatja, mennyire törődnek vele” – írta Twitteren.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok december 29-én szenvedett síbalesetet:Méribelben elesett és életveszélyes fejsérülésekkel szállították kórházba.

A Bild című napilap – mely fotót tett közzé a beleset helyszínéről – arról írt, hogy Schumacher bukósisakja az ütés erejétől kettétörött. Az orvosi stáb szerint sisak nélkül valószínűleg nem élte volna túl a balesetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik