Pályán kívül

Kritikus, de stabil Schumacher állapota

michael-schumacher(1)(960x640).jpg (michael schumacher)
michael-schumacher(1)(960x640).jpg (michael schumacher)

Továbbra is válságos, de stabil volt Michael Schumacher állapota kedd éjszaka és szerda reggel - közölte a francia Alpokban síbalesetet szenvedett korábbi Forma-1-es világbajnok menedzsere a Schumachert ápoló grenoble-i kórház előtt tartott sajtótájékoztató keretében.

“A helyzet változatlanul válságos, mindamellett jelenleg stabil” – mondta Sabine Kehm a Schumachert ápoló grenoble-i kórház előtt tartott sajtótájékoztató keretében.

“Ebben a pillanatban ez jó hír. Nincs jelentős változás tegnaphoz képest” – fogalmazott Kehm. Hozzátette: tartózkodik attól, hogy előrejelzésekbe bocsátkozzon.

A korábbi hétszeres világbajnok Forma-1-es német pilóta keddre virradóra újabb műtéten esett át, melynek során egy vérömlenyt távolítottak el az agyából. Orvosai ezután arról számoltak be, hogy Schumacher állapota kissé javult, de továbbra is válságos.

Fotó: MTI

Sabine Kehm elmondta, hogy az egykori sportoló családja továbbra is Grenoble-ban tartózkodik.
“Egész éjjel nagyon gondosan ápolták Michaelt, az állapota egész éjjel stabil maradt” – mondta a menedzser.
Közlése szerint maguk a kezelőorvosok csak akkor tesznek újabb bejelentést, ha “valamilyen döntő változás” áll be a beteg állapotában.

Schumachert továbbra is mesterséges kómában tartják. Orvosai azon igyekeznek, hogy csökkentsék az agyában keletkezett duzzanatot és a testhőmérsékletét 34-35 Celsius-fok alá szorítsák le.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok december 29-én szenvedett síbalesetet: Méribelben elesett és életveszélyes fejsérülésekkel szállították kórházba.

A Bild című napilap – mely fotót tett közzé a beleset helyszínéről – arról írt, hogy Schumacher bukósisakja az ütés erejétől kettétörött. Az orvosi stáb szerint sisak nélkül valószínűleg nem élte volna túl a balesetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik