Pályán kívül

Gyógyíthatatlan beteg Karl Erik Böhn

karl-erik-bohn(1)(960x640)(1).jpg (karl erik böhn, )
karl-erik-bohn(1)(960x640)(1).jpg (karl erik böhn, )

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya élete legnehezebb harcát vívja.

Miután szerdán kiderült, hogy újra rákos sejtet találtak a szervezetében, az orvosok ma közölték vele: leukémiája gyógyíthatatlan, már csak a csodában bízhat – írja a sportgeza.hu. Böhn február óta küzd leukémiával.

A szakember egy norvég tv-csatornának nyilatkozott, melyben elmondta, már családjával és barátjaival is közölte a rossz hírt.

Fotó: MTI

„Meg fogok halni. Ez lesz az utolsó karácsonyom. Nagyon vártam az ünnepeket, hiszen az elmúlt húsz évben nem tudtam nyugodtan karácsonyozni a munkám miatt. Ezúttal mindenkinek vettem ajándékot, mert meg akartam köszönni a szeretteimnek és a barátaimnak, hogy a legnehezebb időkben is mellettem voltak. Sajnos úgy látszik, most leszünk utoljára együtt szenteste. Az ország két legjobb hematológusa mondta ki végül a halálos ítéletet, nem volt vicces. Jól vagyok és mindent megteszek, hogy amíg lehet, jól is érezzem magam. Az orvosok mindent megtettek, a legnehezebb, hogy a barátok és ismerősök, akik mellettem álltak, most nagyon csalódottak. Ilyen az élet, csak az az egyetlen dolog biztos benne, hogy meghalunk. Nem tudom, mennyi időm van hátra, remélem, évekről van még szó, és nem napokról.”

A legtöbb amit tenni lehet, hogy tartsák benne a lelket amíg él, mondta az egyik legközelebbi ismerőse az interjúban.

Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek azt mondta, napi kapcsolatban áll a szakvezetővel, de nincs felhatalmazása arra, hogy állapotáról nyilatkozzon. Hozzátette, az elnökség januárban mindenképpen foglalkozik a női válogatott szövetségi posztjával, és emberi, illetve szakmai szempontokat figyelembe véve fog dönteni az ügyben.

A válogatott az elmúlt hetekben a Szerbiában zajló világbajnokságon szerepeltek, a negyeddöntőben Brazília jelentette a végállomsát. A lányok a vb kezdete előtt a helyszínről üzentek szeretett kapitányuknak, aki televízión keresztül követte végig az eseményeket.

Böhn tavaly a magyar válogatottal Eb-bronzérmet nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik