Pályán kívül

Magyar köszönőlevél a Real Madridnak

Puskás Ferenc (puskás ferenc, )
Puskás Ferenc (puskás ferenc, )

Florentino Pérezhez, a Real Madrid elnökéhez címzett közös, nyílt levélben mondott köszönetet az október 23. és november 25. között Madridban tartott Puskás-hetekért Puskás Ferencné, Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítója és Mészáros Lőrinc, az akadémia elnöke.

Ahogy fogalmaztak, a magyar küldöttség tagjai meghatódva emlékeznek a madridi napokra.

“Minden magyar és spanyol – sőt, a világ bármely táján élő – Puskás-rajongó hálás lehet Önöknek azért a munkáért, amelyet a legendás labdarúgó, magyar és spanyol gólkirály emlékének ápolásáért végeznek” – áll a levélben.


Fotó: AFP

A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapjának szombati híre  emlékeztet rá, hogy az intézmény világklasszis névadójának tiszteletére rendezett őszi rendezvénysorozat keretében a királyi klub edzőközpontjában, Valdebebasban felavatták Puskás Ferenc bronz mellszobrát, és rendeztek egy minikonferenciát is a Bernabeu Stadionban.

Az aréna hivatalos stadionkörútjának részeként több mint egy hónapig nézhették meg a látogatók – mintegy ötvenezren – a Puskás-kiállítást, amely a felcsúti Puskás-hagyaték relikviáira épült, és egészült ki néhány, a Real Madrid által felajánlott tárggyal.

A honlap kiemeli, hogy a “Homenaje a Puskás” rendezvénysorozatról a legnagyobb spanyol napilapok is beszámoltak, nagy terjedelemben foglalkozott vele a Real honlapja és a Real Madrid Alapítvány saját magazinja, utóbbi többek között azért is, mert a Puskás-hetek keretében a Real Madrid Alapítvány és a Puskás Akadémia közös szociális sportiskolája, a RealTanoda húsz növendéke öt emlékezetes napot tölthetett el a spanyol fővárosban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik