Pályán kívül

Állapotos Fazekas-Zur Krisztina

fazekas-zur-krisztina(960x640).jpg (fazekas-zur krisztina, kajak)
fazekas-zur-krisztina(960x640).jpg (fazekas-zur krisztina, kajak)

Az olimpiai bajnok kajakos gyermeket vár, aki a jövő nyár elején születhet meg. A győri Graboplast-VSE a riói olimpián is indulna.

Alig hogy Kovács Katalin bejelentette, anya lesz, Fazekas-Zur Krisztina is elárulta: anyai örömök elé néz. Három és fél hónapos terhes, Győrben tölti minden napjait.

„Nagyon boldog vagyok a terhesség érzésétől, gondolatától. Most már élvezem minden pillanatát, jól érzem magam, de az első három hónap rendkívül nehéz volt. Igaz, a rosszullétek is arra emlékeztettek, hogy édesanya leszek” – mondta a kisalfold.hu-nak a kajakos, majd hozzátette, a terhessége egy pillanatra sem zavarta a versenyzésben, hiszen már éppen a pihenő időszakot töltötték, amikor jöttek a tünetek.

Férje, az amerikai Rami Zur is vele van Győrben, bár Krisztina nagy szívfájdalmára a napokban Ausztriában snowboardozik. Nagy valószínűséggel a hidegből már együtt repülnek majd haza Kaliforniába. Várhatóan a baba is ott születik majd.

„2014. június tizenhárom a születése dátuma, ha a baba pontosan érkezik” – említi mosolyogva Krisztina. “Az ultrahangos vizsgálaton az orvos azt mondta, inkább kisfiúnak látszik, úgy hatvan százalék az esély rá, hogy az lesz.”

Fazekas-Zur 33 éves
Fotó: MTI

Az olimpiai bajnok kajakos azzal zárta mondandóját, hogyha a sors engedi, akkor a 2016-os riói olimpián is versenyzőként szeretne részt venni.

„Győrött a klubomban mindenki nagyon rendes volt velem, amikor bejelentettem, hogy babát várok. Támogattak az első perctől kezdve, nagy öröm, hogy ide tartozhatok. Úgy gondolom, ha minden rendben lesz, akkor másfél év áll rendelkezésemre, hogy tökéletesen felkészüljek a riói versenyekre. És talán a győzelemre is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik