Pályán kívül

Rászorulóknak adományozott a Paks

Vatikán - karácsonyfa (karácsonyfa)
Vatikán - karácsonyfa (karácsonyfa)

Az NB1-ben szereplő paksi labdarúgócsapat az ősz utolsó hazai bajnoki mérkőzésén gyűjtést szervezetta megye rászoruló intézeti gyermekei számára.

Arra kérték a stadionba kilátogató szurkolókat, hogy a bejáratoknál elhelyezett gyűjtőládákba sportszer adományokat helyezzenek el. Az Újpest elleni találkozóra rengetegen érkeztek labdákkal, korcsolyákkal, tollaslabda készletekkel, ugráló kötelekkel, sportruházattal, de néhányan játék és plüss állatkával jelentek meg a stadionnál. Természetesen a Klub vezetősége, szakmai stábja és játékosai kivették részüket a gyűjtésből, ők is hozzájárultak az adományozáshoz – írja a paksifc.hu.

Ezeken felül mind az MVM-PAKS, mind az ellenfél, az Újpest FC is felajánlott egy dedikált labdát és mezt. A Tolna Megyei Önkormányzat Gyermekvédelmi Szakszolgálata csütörtök délután Faddon, a művelődési házban tartott egy kis Karácsonyi ünnepséget, ami remek alkalmat kínált arra, hogy átadják az összegyűlt sportszereket, amelyek megtöltöttek egy hatalmas ládát.

Jó hangulatban telt az ünnepség
Fotó: Facebook

A vendéglátó Faddi Gyermekotthon vezetőjének, Papp Balázsnak, Balog Judit és Haraszti Zsolt ügyvezetők adták át az MVM-PAKS, valamint az Újpest FC dedikált labdáját és mezét. Ezután következett az adományok átadása, amit Farkas Rita, a megyei TEGYESZ vezetője vett át az MVM-PAKS négy játékosától, Bartha László, Báló Tamás, Szabó János és Tököli Attilától.

A TEGYESZ munkatársainak segítségével nem csak egy, hanem a megye összes gyermekotthona részesülhet az összegyűlt adományokból. Az ünnepélyes pillanatokat egy kis játék követte. Néhány, a labdarúgással kapcsolatos kérdésre adott jó válasszal, külön ajándékokkal gyarapodhatott jó néhány gyermek, a megjelent igen népes táborból.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik