Pályán kívül

Michelisz Norbert a legnépszerűbb sportoló

Michelisz Norbert (michelisz norbert, )
Michelisz Norbert (michelisz norbert, )

Először lesz külföldi díjazott a Sportcsillagok Gálaestjén, melynek közönségszavazásán - akárcsak az elmúlt két évben - ismét WTCC versenyzője bizonyult a legnépszerűbbnek.

1958-ban Polyák Imre, Körmöczi Zsuzsa és a férfi-vízilabdaválogatott győzött a három fő kategóriában a sportújságírók által megszavazott versenyen. Azóta 55 alkalommal adták át ezeket az elismeréseket, így hát idén lesz az 56. gála.

Legalábbis egy ideje ez a neve a hagyományos szavazást lezáró eredményhirdetésnek: Sportcsillagok Gálaestje. Az eseményt most először vezette fel külön sajtótájékoztató, ahol bejelentették, hogy a pár éve zajló közönségszsvazást – sorozatban harmadszor is – Michelisz Norbert nyerte. Ő lett tehát 2013 legnépszerűbb sportolója – a Facebookon lehetett szavazni.

Ami a verseny komoly részét illeti: 280-an adták le a szavazatukat, a fő kategóriákon kívül öt különdíjat is átadnak: az MTVA, a sportért felelős államtitkárság, a Magyar Sportújságírók Szövetségének életműdíja mellett a már említett közönségszavazás, valamint a magyar Aranylabda díjátadása is december 19.én este lesz.

A rekorder egyébként Balczó András öttusázó, ő kapta eddig a legtöbb szavazatot, és szerepet is kap majd a legendás sportember a gálán. Csakúgy, mint több más nagyság is, ezzel is színesíteni kívánják a programot.

Minden díjazott jelen lesz a gálán, kivéve a Győr kézilabdacsapatának néhány tagját, akik a szerbiai világbajnokságon küzdenek a magyar válogatott színeiben.

Ahogyan eddig, úgy most is csak az eseményen derülnek ki a győztesek, részinformációkat azonban már tudunk: a győri lányok ugyebár biztosan szerepet kapnak, mint ahogyan az is kiderült, hogy először lesz nem magyar állampolgár is díjazott. Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy ő nem más, mint Shane Tusup, Hosszú Katinka edzője/férje lehet.

A szavazatokat leadók egyébként minden kategóriában három nevet adhattak le. Az első helyre rangsorolt versenyzők/csapatok/edzők 7, a második helyre pozícionáltak 5, a harmadik helyre értékeltek pedig 4 pontot kaptak – ezután adták össze ezeket a pontokat, így alakult ki a végső sorrend.

A december 19-i gálát a Syma-csarnokból az MTVA közvetíti. A 120 perces gálaműsorban fellép Cserpes Laura, Radics Gigi, az Ének iskolája dalverseny győztese, Takács Zsolt (ő énekli majd a Himnuszt), a Face Team, a Honvéd Táncegyüttes, Badár Sándor, valamint Szász Kitti freestyle-világbajnok is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik