Pályán kívül

40 tonnás járművet húzott el fogaival a magyar “Popey”

Sinka Zsolt kevesebb mint egy perc alatt 28,2 métert haladt egy menetkész Rosenbauer Panther tűzoltóautóval. Előre az egészséges fogakért!

Sinka “Popey” Zsolt számos mutatványt tud már a háta mögött. 2012 márciusban azzal állított fel világrekordot egy budapesti plázában, hogy 9 másodpercig megtartott egy gyorsasági motort a fogával, majd májusban egy 100 tonnás vonatot próbált elhúzni.

Az idei nyár elején újabb rekordként a Budapest Airport 1. Terminálja előtti betonon egy 50 tonnás Airbus A320-as repülőgépet húzott el a fogaival, most hétvégén pedig a metsző decemberi jeges szél ellenére újabb rekordot állított be.

Ezúttal az Reptéri Tűzoltók egyik Rosenbauer Panther tűzoltóautóját vontatta el foggal és stílszerűen mikulás sapkában. A járművet kevesebb mint egy perc alatt 28,2 méterre húzta el a fogaival, a habbal oltó jármű teljes menetkész tömege megközelíti a 40 tonnát. Íme:

Az erőpróba közben összesen száz, többségében hátrányos helyzetű gyerkőc drukkolt Popeynek aki ajándékokkal, csokimikulásokkal köszönte meg a biztatást és később pedig sütizni is elvitte őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik