Pályán kívül

Moniz szerint hazudik a Fradi orvosa

ricardo-moniz(1)(210x140)(1).jpg (ricardo moniz)
ricardo-moniz(1)(210x140)(1).jpg (ricardo moniz)

A Ferencvárostól vasárnap menesztett tréner elmondása szerint nem tudott Adams apjának betegségéről és halálának okairól.

Újabb csavar az FTC-Ricardo Moniz sztoriban. A zöld-fehérektől vasárnap este kirúgott edző a Nemzeti Sport kérdéseire válaszolt.

Napvilágot látott az a hír, amely szerint Ricardo Moniz tudott Akeem Adams édesapjának betegségéről, de ezt nem osztotta meg az orvosi stábbal, ráadásul ragaszkodott a védő leigazolásához egészségügyi állapota ellenére, valamint a trinidadi labdarúgó tragédiájának napján tisztában volt vele, hogy a játékos rosszul lett az edzésen. Az összetört mester szerint Dr. Szelid Zsolt, aki a Ferencváros orvosi stábjának is tagja, valótlanságot állít.

A szurkolók által nagyon kedvelt edző kijelentette, hogy ha már fél százalék esélye is lett volna annak, hogy Adamsszel valami baj történhet, akkor nem szorgalmazta volna a szerződtetését.

“Aki ismer, tudja, nálam a játékos az első. Mindig. Ő a legfontosabb, a sikernél is lényegesebb, hogy megvédjük a futballistákat” – mondta a Nemzeti Sportnak.

Moniz szerint hazudik az orvos
Fotó:MTI

A 49 éves holland szerint Adams tüzetes orvosi vizsgálata után azt a tájékoztatást kapta, hogy ugyanaz a baja, mint Leonardónak volt, tehát korábban lábtöréssel bajlódott. Tehát szerinte az orvosok félrediagnosztizálták a bekket.

“De mert nem úgy tűnt, hogy Akeem lába el lenne törve, szerződtettük. Óvatosságból egy plusz egy évre. Hogy az édesapja agyvérzésben halt meg – és nem infarktusban, amit Akeem kapott –, arról csak azután értesültem, hogy megtörtént a szörnyűség. Nem akarok orvosokat kárhoztatni, de azt tudomásul kell venni, a jelenlegi tesztek nem tökéletesek. Az UEFA-protokoll sem az. Mindenkin el kell végezni a legmagasabb szintű terheléses vizsgálatokat azért, hogy hasonló tragédiák ne fordulhassanak elő. De legalábbis a minimálisra szorítsuk az esélyét. Ezért kritizáltam a vizsgálatokat, de ha valakinek túl nagy az egója, képtelen az arroganciáját levetkőzni, nem viseli el az építő kritikákat. Akkor pedig nem utoljára történt meg az, ami Akeem Adamsszel.”

Közben Leonardo azzal vádolta meg az FTC-t, hogy csúsznak a fizetésekkel. Ezt Orosz Pál kategorikusan cáfolta, szerinte minden játékos időben megkapta a jussát és a prémiumokat.

Kérdés hogyan folytatódik a sztori, mert erre nyílván a Fradinak is lesz válasza, miközben már az új trénert keresik. Ezzel kapcsolatban a klub vezérigatgatója kedden elmondta: “A játékosok egy jó része szerintem nagyon jól teljesített. Olyanok érkeztek Ricardónak köszönhetően, mint Besic, Jenner vagy Leonardo. Vannak ugyanakkor olyanak, akik nem hozták azt a szintet, amit elvártunk, de nekik szerződésük van, a klub alkalmazottai, és majd az új edző dönt arról, hogy mi lesz velük” – majd hozzátette, külföldi vezetőedző szerződtetésén gondolkodnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik