Pályán kívül

Fradi: tudtak Adams betegségéről, Moniz mégis őt akarta

Akeem Adams (Akeem Adams)
Akeem Adams (Akeem Adams)

A vasárnap menesztett edző állítólag tudott arról, hogy Akeem Adamsnek egészségügyi problémái vannak, mégis ragaszkodott a leigazolásához.

Az eredménytelenségre hivatkozva a Ferencváros klubvezetése úgy döntött, megköszönik Ricardo Moniz munkáját és inkább mással képzelik el a tavaszi folytatást.

A Fradi idei utolsó két meccsén így Máté Csaba irányítja majd az együttest, ám távozása előtt a holland szakember még elmondta, összetörtnek érzi magát, ugyanis azt sem tudja, mihez kezdjen most.

Moniz azt is hozzátette, hogy a lejtmenet Akeem Adams tragédiájával kezdődött- A hétvégén a mester a védőt kezelő orvosi stábot bírálta, hiszen szerinte a vizsgálatok jók voltak, később derült csak ki, hogy problémák vannak a trinidadi védő egészségével.

Utólag borul a bili?
Fotó: MTI

“A játékos nyáron átesett egy orvosi vizsgálaton, majd kiderült, nem terhelhető, mert lerakódás van az érrendszerében. Ezt gyógyszeres kezeléssel meg lehetett volna szüntetni.”

A Blikk információ szerint viszont ez nem így történt, Ricardo Moniz ugyanis pontosan tudta, hogy problémák lehetnek Adams játékval, mégis ragaszkodott a szerződtetéséhez. Dr. Szelid Zsolt, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa elmondta, megdöbbent a vádak hallatán.


Fotó: Népszava

“Megértem, hogy a szakembert sokkolta, ami a játékossal történt, de ez nem magyarázat a kifakadására. Ricardo Moniz naponta többször meglátogatja a futballistát, rendszeres tájékoztatást kap Adams állapotáról. Amikor a focista Budapestre érkezett, a kardioló­giai és sportorvosi vizsgálata megfelelő eredménnyel zárult, de a mozgásszervi vizsgálatok problémákat vetettek fel, így az orvosi stáb nem támogatta a leigazolását. Azért került a Ferencvároshoz, mert a kérésünk ellenére Moniz ragaszkodott hozzá. Sőt a holland tréner tudott róla, hogy a labdarúgónak az édesapja kardiovaszkuláris probléma miatt halt meg, de nem tartotta fontosnak, hogy ezt megossza velünk, ahogy erről a sportoló sem beszélt.”

Az ovros azt is hozzátette, hogy Adams már a szeptember 25-i edzésen rosszul volt. Ez az a nap, amikor éjszaka a trinidadi szívinfarktust kapott.

“Megtudtuk, hogy a védő azon a napon, amikor kórházba került, már a tréningen sem volt jól. Erről sem tájékoztatta Moniz az orvosi stábot. Amikor Akeem este telefonált a csapattársának, már kritikus volt az állapota. Kizárólag a városmajori szívklinika dolgozói heroikus küzdelmének köszönhető, hogy még él.”

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik