Pályán kívül

Adams már elhagyhatja az ágyát

Akeem-Adams(2)(960x640)(1).jpg (Akeem Adams)
Akeem-Adams(2)(960x640)(1).jpg (Akeem Adams)

Egyre jobban érzi magát Akeem Adams, a Ferencváros trinidadi labdarúgója, aki szeptemberben kapott szívinfarktust. Orvosa szerint ugyanakkor még nem tudni, mikor lesz olyan állapotban, hogy szívátültetésen essen át.

A 22 esztendős labdarúgó szeptember 25-én kapott infarktust, azóta műszívre kapcsolták és a bal lábát amputálni kellett. Ugyanakkor a Blikk cikke szerint egyre jobban érzi magát, dr. Szelid Zsolt, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa, az FTC orvosi stábjának tagja a bulvárlapnak elmondta, hogy segítséggel ugyan, de ki tudják venni az ágyából és leültetik a szobájában lévő székre. A kórtermet ugyanakkor még nem hagyhatja el.

Szelid arról a trinidadi lapinformációról is beszélt, amely szerint még az ünnepek előtt új szívet kaphat a többszöri életmentő műtéten átesett Akeem Adams. Az orvos szerint erről még korai beszélni:

„A transzplantáció lenne a jó megoldás, de még nem lehet megmondani, mikor lesz olyan erős állapotban a sportoló, hogy szívátültetésről beszélhessünk. Nemrég bélvérzése volt, az amputált lábán a sebe a vártnál lassabban gyógyul, még vérzik, ezt erős antibiotikum-kúrával kezeljük, úgyhogy további operációról egyelőre felesleges beszélni”idézi a Blikk Szelidet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik