Pályán kívül

Bakiparádé lett a Ferguson-könyv

sir-alex-ferguson-way(960x640)(1).jpg (sir alex ferguson way)
sir-alex-ferguson-way(960x640)(1).jpg (sir alex ferguson way)

Sir Alex Ferguson könyve hemzseg a tárgyi hibáktól, a kiadó az elégedetlen olvasóknak visszafizeti a kiadvány árát.

A Daily Mirror exkluzív cikke szerint hiába döntött rekordot a My Autobiography c. könyv azzal, hogy az első héten 115 ezer 547 példányt adtak el, sokan elégedetlenek annak tartalmával. A szemfülesebb olvasók összesen 45 tárgyi tévedést számoltak össze a 402 oldalas műben, volt olyan is, aki visszaküldte a könyvet és visszakérte az érte kiadott pénzt.

„Nagyon sok korrekcióra került már sor korábban is, de nyilván nem fedeztük fel az összeset. Nincs kizárva, hogy az olvasói visszajelzések alapján a jövőbeni újranyomtatások során ezeket kijavítjuk. Sajnálom, ha valaki úgy érzi, hogy pénzkidobás volt megvenni a könyvet. Ha visszaküldik a kiadó címére, akkor a pénzt azonnal visszatérítjük a postaköltséggel együtt” – mondta Jamie Hodder-Williams, a Hodder and Stoughton kiadó ügyvezetője.

Valóban vannak téves adatok a hamarosan a 72-t betöltő Sir Alex könyvében, de ezek többsége apróság, így nem hinnénk, hogy tömegesen visszaküldenék a könyvet.

Pár baki Sir Alex Ferguson könyvéből

– Ferguson azt írta, hogy 2002 áprilisában kapott pacemakert, de a valóság az, hogy 2004 márciusában.

– A skót szerint Jaap Stamot az AS Romának adta el a Manchester United, de a valóság az, hogy a másik római csapat, a Lazio szerződtette a hollandot.

– Sir Alex Roy Keane-ről azt pedzegette, hogy 11 évet töltött az Old Traffordon, de valójában 12-t.

David De Gea hatalmasat bakizott a 2011-12-es szezonban a Liverpool ellen, Daniel Agger ebből gólt szerzett. Ferguson azt írta, mindez egy bajnokin történt, igazából egy kupameccsen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik