Pályán kívül

Cserbenhagyták volna az elhunyt balatoni szörföst?

A múlt héten elhunyt sportoló ügyében újabb részletek láttak napvilágot. Látták a vízben már szörf nélkül, jelezték is a vízi rendészetnek. Meglehet megmenthették volna.

Az elmúlt héten találták meg Gilicze László 35 éves szörfös holtestét a Balatonban. A sajnálatos balesetet követően a sailing.hu oldalon megjelent egy levél, melyet a szörfös egyik rokona, Beliczay Péter írt, és amelyben kegyetlen őszinteséggel búcsúzott el a férfitól.


Gilicze László rendkívül gyakorlott szörfös volt, nem rettent meg az erősebb széltől, sőt
Forrás: windsurfing.hu

Az ügy az index állítása szerint most fordulatot vehet. Kiderült, cserbenhagyhatták a szörföst, legalábbis lett volna esély a megmentésére. A sportoló édesapja egy szörfös fórumon kért segítséget, hogy tisztázhassa fia halálának körülményeit.

A mozaikok összerakása közben kiderült, fia eltűnése napján “13 óra 45 perckor érkezett egy segélykérés a vízi rendőrséghez egy közelben elhaladó vitorlás kapitányától, aki egy vízbe esett, feltehetően szörfös integetésére lett figyelmes; a kapitány a szörföt a közelben már hiába kereste, majd az erős hullámzásban a direkt segítségnyújtást elmulasztotta.”

Az Index kérdésére a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

Ruják István, a Magyar Vitorlás Szövetség kommunikációs vezetője szerint a Balatonon nem nagyon van olyan időjárási helyzet, hogy ne lehessen hajóval segítséget nyújtani. Cserbenhagyásért vagy segítségnyújtás elmulasztásáért akár kétévnyi szabadságvesztés is kiszabható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik